Oportunitate de investiţie

(P) Oportunitate de investiţii: Startup-ul tech MOCAPP, deschis pentru investitori pe SeedBlink

(P) Oportunitate de investiţii: Startup-ul tech MOCAPP,...

Autor: Publicitate

29.10.2020, 09:00 429

MOCAPP, startup tech care automatizează procese din campaniile de marketing cu influenceri, se află în campanie de equity crowdfunding pe Seedblink.com, pentru finanţarea sumei de 200.000 de euro. Investiţia va fi folosită pentru extindere regională şi dezvoltarea de noi tool-uri în platformă, iar compania a atras deja 50.000 de euro în primele 2 ore de listare. Platforma a fost lansată în noiembrie 2019 de către antreprenorul Florin Grozea, a fost testată de peste 1000 de profesionişti şi generează deja venituri.

MOCAPP este o platformă de publicitate unică în România, deţine propria tehnologie, cea mai mare bază de date de influenceri din România şi Republica Moldova şi poate fi utilizată de către orice brand, companie locală sau multinaţională, care vrea să îşi aducă produsele aproape de consumatori cu ajutorul influencerilor.

MOCAPP le oferă clienţilor partea de research, automatizare a contractelor şi a plăţilor, raportare, statistici şi analiză de performanţă, iar din 2020 asigură şi audienţe auditate ale influencerilor, prin parteneriatul cu HypeAuditor.

“MOCAPP este un proiect de business care a pornit de la nevoia profesioniştilor de a folosi tool-uri digitale în campaniile de marketing. Am început cu un Excel şi cu o investiţie proprie de 65.000 de euro. Ne-am construit apoi o echipă puternică, cu competenţe avansate în digitalizare, am atras primele investiţii, iar în 2019 am devenit  platforma de Influencer Marketing cu cel mai mare grad de automatizare din România. Astăzi suntem un startup tech validat de piaţă, cu contracte şi campanii active şi cu un potenţial enorm de creştere regională”, spune Florin Grozea, fondator şi CEO MOCAPP.

 

Viziune: campanii de marketing mai eficiente, în timp mai scurt

Valoarea pe care MOCAPP o aduce unei companii începe de la estimarea bugetelor, acces instant la cea mai mare bază de date cu influenceri din România, o economie de timp medie de 40%, respectiv costuri optimizate cu 8%-24%.

Platforma reuneşte în prezent peste 700 de influenceri din România, Republica Moldova şi alte 5 ţări şi cuprinde peste 190.000 de data points (informaţii despre influenceri, link-uri, demografice, statistici, onorarii etc), instrumente de cercetare şi implementare a campaniilor publicitare. 

Dimensiunea pieţei: peste 50% creştere anuală

La nivel global, piaţa de Influencer Marketing are un volum de peste 8 miliarde dolari, conform cifrelor disponibile în Europa şi Statele Unite, şi un ritm de creştere accelerat, dublându-şi valoarea la fiecare doi ani. Piaţa din Centrul şi Estul Europei va ajunge la 300 milioane de euro anual în 2024, cu o creştere susţinută în fiecare an, iar MOCAPP şi-a propus sa capteze 5% din această piaţă în următorii 5 ani.

Planuri 2021: 400.000 euro derulaţi prin platformă

Planurile fondatorilor MOCAPP sunt ca la finalul lui 2021, platforma să ajungă la peste 2000 de influenceri din regiune şi peste 1000 de colaborări între branduri şi creatorii de conţinut. De asemenea, se estimează că bugetele totale derulate prin platformă vor creşte de la 180.000 de euro anul acesta, la aproximativ 400.000 de euro în 2021.

Expansiune internaţională

MOCAPP respectă confidenţialitatea şi intimitatea utilizatorilor europeni, fiind conform 100% GDPR şi constituie o alternativă sigură şi privată la metodele tradiţionale de comunicare între clienţi şi influenceri: email, WhatsApp şi Messenger.

Platforma este pregătită pentru toţi clienţii din spaţiul U.E., contractele şi procesele fiind aliniate legislaţiei europene. În această etapă de dezvoltare, MOCAPP targetează intrarea pe 3 noi pieţe europene.

OFERTA PENTRU INVESTITORI

MOCAPP ridică, prin SeedBlink, o finanţare de €175.000-225.000, pentru care oferă între 70 şi 90 de acţiuni (1 acţiune = €2500), la o evaluare pre-money de €2.2 milioane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO