Pensii private

Apetitul străinilor pentru titluri de stat româneşti s-a accentuat la începutul toamnei. Plasamentele străinilor în titluri româneşti au urcat în septembrie la 19,8%, al doilea vârf din 2020, după ce în vară au rămas în jurul a 18%. Participaţiile fondurilor de pensii private: 19,2%

Apetitul străinilor pentru titluri de stat româneşti...

Autor: Claudia Medrega

10.12.2020, 19:30 121

♦ În primăvară, expunerea investitorilor străini pe titluri româneşti scăzuse până la un minim de 17,6% în mai, de la maximul de peste 21% din februarie, din cauza tensiunilor aduse de criza coronavirusului ♦ Participaţiile fondurilor de pensii sunt mai mici decât plasamentele străinilor ♦ Băncile au cea mai mare expunere pe titluri de stat, de circa 47%.

Intrările de investiţii străine de porto­fo­liu pe piaţa titlurilor de stat locale, în lei şi euro, au ajuns la sfârşitul primelor nouă luni din acest an la circa 43,7 mld. lei, ponderea deţinerilor nerezidenţilor în totalul portofoliului de datorie publică ur­când în septembrie până la 19,8%, potrivit ce­lor mai recente statistici ale Ministerului Finanţelor.

Participaţiile nerezidenţilor s-au majorat în septembrie comparativ cu nivelurile din august (18,4%), iulie (18%) şi iunie (18,2%).

Începutul toamnei a adus mai mulţi bani de la străini în titluri de stat româneşti după uşoara revigorare din vară, care a urmat decli­nului înregistrat în lunile de primăvară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO