Piața de capital

MedLife cumpără cu 4-5 milioane de euro o clinică din Budapesta cu afaceri de 4,2 milioane de euro

31.01.2019, 00:05 Autor: Roxana Rosu

„Este prima mutare a unei companii româneşti din sectorul medical privat în afara României.“

Compania de servicii medicale private Medlife, controlată de familia Marcu, a achiziţionat 51% din pachetul de acţiuni al grupului Rozsakert Medical Center din Budapesta, cu afaceri de 4,2 mil. euro în 2017, într-o tranzacţie de circa 4-5 milioane de euro.

„Este prima mutare a unei companii româneşti din sectorul medical privat în afara României şi suntem mândri că MedLife sparge graniţele şi duce capitalul românesc mai departe. Ungaria are o piaţă medicală privată interesantă, în plină dezvoltare“, spune Mihai Marcu, preşedintele executiv al MedLife.

Înregistrează-te gratuit și participă la eveniment

El adaugă că investiţiile alocate pentru această etapă se ridică la 4-5 milioane de euro, urmând ca în perioada următoare compania să analizeze şi alte oportunităţi de extindere.

Ziarul Financiar a scris de săptămâna trecuă că MedLife urmează să treacă graniţa prin achiziţia unei clinici din Ungaria. Potrivit reprezentanţilor din Ungaria, anual clinica maghiară are circa 40.000 de pacienţi.

Grupul de companii a fost înfiinţat în 2001, iar la 18 ani de funcţionare are o echipă de peste 250 de medici şi asistenţi medicali.

Consultanţii MedLife în tranzacţia RMC au fost Schoenherr, echipa fiind coordonată de Zita Albert (Partner), Schoenherr Ungaria.

MedLife (M) este listată la bursa de la Bucureşti şi are o capitalizare de 585 milioane de lei. De la începutul anului acţiunile M s-au depreciat cu 1,5%. Spre comparaţie indicele principal BET a înregistrat un declin de 6%, printre cele mai abrupte scăderi din Europa.

Furnizorul de servicii medicale private MedLife a raportat pentru primele nouă luni din 2018 afaceri la nivel de grup de 579,3 milioane lei, în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, şi un profit mai mare cu 33,6%, la 12,7 mil. lei. Evoluţia afacerilor s-a datorat în principal creşterii semni­ficative pe toate liniile de business ale grupului.

Clinicile şi spitalele au cea mai mare pondere în cifra de afaceri, de 29%, respectiv 20%, urmate de divizia corporate şi laboratoare cu 22% şi 17%, potrivit raportului MedLife de la bursă.

În perioada ianuarie-septembrie 2018, grupul a înregistrat cheltuieli operaţionale de 556 mil. lei, reprezentând o creştere de 27,9% comparativ cu T3/2017. Cheltuielile operaţionale ca pondere în total venituri operaţionale au reprezentat 95,2%, potrivit datelor MedLife.

Înregistrează-te gratuit și participă la eveniment

Ziarul Financiar

este partenerul media al evenimentului Piața românească de capital. Evoluție și perspective, organizat de BVB în parteneriat cu

Medlife