Politică

A început marea reuniune anuală secretă a diplomaţiei române

A început marea reuniune anuală secretă a diplomaţiei române

Autor: Iulian Anghel

30.08.2011, 21:03 1809

Cum răspunde Ministerul român de Externe obligaţiilor ce decurg din calitatea României de membru al UE şi NATO într-un context internaţional într-o continuă evoluţie, supus permenent provocărilor economice sociale şi de securitate? Probabil că nu o să ştim curând pentru că reuniunea anuală a diplomaţiei româneşti ca a început pe 29 august şi se va sfârşi pe 1 septembrie şi care are ca temă întrebarea de mai sus, este cvasisecretă.

Mâine va fi o reuniune plenară, dar presa nu va avea acces decât puţină vreme la discursuri politice, cu focus pe alocuţiunea ministrului român de externe, Teodor Baconschi.

De asemenea, la sesiunea "invitaţilor speciali" presa va avea acces numai la primele cinci minute din cadrul discursurilor invitaţilor străini.

În rest, din comunicatul de presă al MAE aflăm că ambasadorii şi consulii româniei vor analiza "modul în care răspunde Ministerul Afacerilor Externe obligaţiilor ce decurg din calitatea României de membru al UE şi NATO într-un context internaţional într-o continuă evoluţie, supus permanent provocărilor economice sociale şi de securitate". Şi de asemenea va dezbatecreşterea eficienţei diplomaţiei economie şi îmbunătăţirea performanţelor în promovarea obiectivelor României în cadrul UE şi "creşterea eficienţei manageriale a misiunilor diplomatice". Care va fi rezultatul acestor analize şi strategiile de viitor?

Greu de crezută că Baconschi va spune ceva concret, de vreme ce, după cum spune MAE, "la finalul sesiunii de deschidere" ministrul de externe "va susţine o declaraţie de presă".

Pe cât se secretuasă este, an de an, reuniunea diplomaţiei, pe atât Ministerul încearcă să o medietizeze mai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO