Politică

Aceeaşi Mărie cu altă pălărie: PNL se întoarce în Parlament cu acelaşi guvern care a fost demis

Premierul interimar Ludovic Orban: Facem aceste lucruri pentru că vrem să ajunge la anticipate

Premierul interimar Ludovic Orban: Facem aceste lucruri pentru că vrem să ajunge la anticipate

Autor: Iulian Anghel

11.02.2020, 00:05 526

Premierul interimar a arătat, expressis verbis, că această inedită situaţie trebuie să aibă o singură finalitate: alegerile anticipate. 

Pentru că PSD nu poate să voteze învestitura unui guvern pe care l-a demis, ar trebui să-l trântească în Parlament încă o dată şi apoi încă o dată şi, astfel, ajungem la anticipate. PSD, în ciuda faptului că pare să fi ieşit învingător din această încleştare, este legat de mâini şi de picioare.

Dacă trânteşte guvernul de două ori, se ajunge la anticipate. Dacă îl lasă în pace, PNL va guverna până la alegerile la termen. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu va putea veni la congresul partidului, de la finele lunii (unde candidează pentru şefia PSD), lăudându-se că a readus partidul la guvernare, nici într-o situaţie, nici în alta.

PNL a depus ieri la Parlament lista guvernului şi programul de guvernare, iar astăzi Parlamentul va decide calandarul de învestire. Marcel Ciolacu a anunţat, luni, depunerea la Curtea Constituţională a unei sesizări privind desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier, sesizare semnată de el, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi de preşedintele Senatului. Liderul interimar al PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor a declarat că va fi aşteptat răspunsul CCR, chiar dacă sesizarea nu stopează demersul desemnării lui Ludovic Orban în funcţia de premier. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO