Politică

ACL va iniţia moţiunea de cenzură pe teme legate de fraudarea alegerilor şi traseismul politic

ACL va iniţia moţiunea de cenzură pe teme legate de...

Autor: Andi Manciu

01.09.2014, 13:49 73

”Am lămurit foarte clar pe ce temă se va axa moţiunea de cenzură. Noi am considerat că cel mai îngrijorător complex de teme din această perioadă se constituie din încercările Guvernului Ponta de a pregăti o posibilă fraudare a alegerilor: ordonanţa 45 de pregătire a alegerile, ordonanţa de legalizare a traseismului politic în administraţia publică locală. Toate aceste demersuri trebuie sancţionate şi moţiunea care va fi pregătită de specialiştii noştri în perioada imediat următoare se va axa pe acest domeniu”, a afirmat Iohannis.

El a menţionat că grupurile parlamentare ACL ”vor să oprească abuzurile Guvernului Ponta într-un domeniu extrem de sensibil”.

”Iniţiatorii au spus că este o problemă extrem de urgentă şi trebuie rezolvată acum, acum, acum. Ori de joi, de când au discutat-o în Guvern, iată că s-a făcut luni şi nu s-a publicat nimic. Este cel puţin straniu şi noi bănuim că ceva acolo nu este în regulă, că altfel joi seara putea să fie publicată ordonanţa, cum s-a întâmplat de alte ori, când s-a publicat ordonanţa şi nu fusese încă discutată până la sfârşit şi a apărut în Monitorul Oficial. Noi bănuim Guvernul că are anumite demersuri ascunse”, a mai comentat Iohannis despre ordonanţa privind migraţia aleşilor locali.

De asemenea, preşedintele PDL Vasile Blaga a menţionat că nu a fost stabilită încă data depunerii moţiunii de cenzură.

”Să vedem prima dată în Monitorul Oficial forma finală, că nici nu ştim cum să-i mai spunem, că am înţeles că au rediscutat-o a ordonanţei de urgenţă şi o să stabilim foarte clar calendarul”, a menţionat Blaga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO