Politică

Activitatea deputaţilor. Iordache, în topul celor mai activi, cu 2264 de luări de cuvânt în plen

Activitatea deputaţilor. Iordache, în topul celor mai activi, cu 2264 de luări de cuvânt în plen

Autor: Teodor Bobei

25.08.2019, 11:44 90

Florin Iordache (PSD) este în topul celor mai activi deputaţi, cu 2264 luări de cuvânt în plen. La polul opus sunt deputaţii care nu şi-au făcut simţită prezenţa în legislatura 2016-prezent. Printre aceştia se află Nicolaie Bănicioiu, care a luat cuvântul în plen doar la depunerea jurământului.

Deputatul PSD Florin Iordache a fost prezent la votul din Camera Deputaţilor în proporţie de 94%. Iordache este deputat de Olt aflat la al 5-lea mandat din partea PSD şi este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Acesta a luat cuvântul de 2264 de ori în 121 de şedinţe şi de 1499 de ori în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Social democratul a avut 51 de propuneri legislative iniţiate dintre care 19 au devenit legi, 3 proiecte de hotărâre, o interpelare şi o moţiune.

Şi deputatul PSD Carmen Mihălcescu a avut o prezenţă la vot de 89%, luând cuvântul de 1163 de ori în plen şi de 504 de ori în Biroul Permanent al Camerei. Aceasta a semnat 27 de iniţiative legislative(dintre care 5 promulgate) şi a depus o moţiune.

În rândul membrilor PNL cu activitate în Parlament este liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, cu o prezenţă la vot de 82%. Turcan se află la al patrulea mandat de deputat de Sibiu, iar legislatura prezentă a avut 185 de luări de cuvânt în 121 de şedinţe şi 162 de luări de cuvânt în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Raluca Turcan a depus 92 propuneri legislative dintre care 10 au fost promulgate legi , 47 interpelări şi întrebări şi 24 de moţiuni.

Cristina-Ionela Iurişniţi este deputat USR de Bistriţa şi este unul dintre parlamentarii USR cu activitate în Camera Deputaţilor. Iurişniţi are 80% prezenţă la vot şi 103 luări de cuvânt în plen, dintre care 37 au fost declaraţii politice. Deputatul USR a depus 119 iniţiative legislativ dintre care 9 s-au materializat în acte normative. Aceasta a mai depus şi 92 de întrebări şi interpelări şi 11 moţiuni.

Un alt deputat activ este Forin Calotă de la ALDE, care a avut o prezenţă la vot de 93% şi a luat de 5 ori cuvântul şi a depus 35 de declaraţii politice scrise. Florin Calotă a depus 135 de proiecte de lege, dintre care 37 au fost promulgate legi.

Din partea PMP, Petru Movilă este unul dintre deputaţii cei mai activi, cu 176 de luări de cuvânt( dintre care 33 declaraţii politice) şi 40 de luări de cuvânt în Biroul Permanent al Camerei. Acesta a depus 145 de iniţiative legislative, iar 11 dintre acestea au devenit acte normative. Movilă a mai depus şi 213 întrebări şi interpelări, 10 moţiuni şi un proiect de hotărâre. Petru Movilă este alături de Corneliu Bichineţ, cel mai activ parlamentar PMP.

La polul opus sunt deputaţii cu activitate scăzută în legiskatura 2016-prezent, care nu au depus proiecte legislative şi nu au luat cuvântul în şedinţele din Cameră.

Printre deputaţii cu cea mai redusă activitate în Camera Deputaţilor este şi Nicolae Bănicioiu, deputat de Iaşi aflat la al 4-lea mandat.Acesta are o prezenţă la vot de 15%, nu a avut nicio interpelare, a luat o singură dată cuvântul în plen şi a depus o singură moţiune. Nicolae Bănicioiu a fost semnatar a 7 iniţiative legislative printre care şi modificarea Codului Penal.

Tot în rândul celor mai slabe performanţe parlamentare ale legislaturii 2016-prezent îl regăsim şi pe Eugen Durbacă, deputat de Galaţi din partea ALDE(Independent din mai 2017), care a avut o prezenţă la vot de 17% , o singură moţiune şi o singură luare de cuvânt în Parlament.

Durbacă nu a avut nicio întrebare şi nicio interpelare pentru proiectele legislative trecute prin Camera Deputaţilor şi a semnat 13 propuneri legislative. Acesta a lipsit la voturile importante din Parlament precum Modificarea Codurilor Penale şi de Procedură Penală şi Modificarea Codului Administrativ.

Octavian Goga este fost deputat PMP şi PSD, actual neafiliat, care se numără printre deputaţii cu activitatea cea mai puţin vizibilă. Acesta are o prezenţă la vot de 63% , luând 2 două ori cuvântul în plen şi având 3 declaraţii politice. Acesta a depus 2 moţiuni şi a semnat 37 de propuenri legislative. Octavian Goga a votat pentru modificarea Codurilor Penale şi modificarea Codului Administrativ.

În topul deputaţilor inactivi din PSD se regăseşte şi Liviu Pleşoianu, fiind prezent la 66% din sesiunile de vot în Parlament. Pleşoianu a luat de 10 ori cuvântul , a depus o moţiune şi 36 de iniţiative legislative.

Din partea grupului parlamentar USR, Nicuşor Dan este deputatul cu cea mi puţină activitate în Camera Deputaţilor, având o prezenţă de 67%. Acesta a luat cuvântul în 26 de şedinţe în plen şi de 15 ori în Biroul Permanent. Deputatul USR a depus 62 de propuneri legislative, dintre care 5 au fost promulgate în legi, un proiect de hotărâre, 2 interpelări şi 9 moţiuni.

Printre deputaţii PNL cu cea mai slabă activitate se regăseşte Ionuţ Marian Stroe , deputat de Dolj aflat la al treilea mandat, cu o prezenţă la vot de 63%. Acesta a luat de 7 ori cuvântul în 7 şedinţe, a avut 46 de propuneri legislative, 3 interpelări şi întrebări si 24 de moţiuni.

Acesta a fost absent în momentul votului pentru modificarea Codului de Procedură Penală din 18 iunie 2018.

Kelemen Hunor, deputat de Harghita din partea UDMR, are o prezenţă la vot în Camera Deputaţilor de 55% . Liderul UDMR a luat cuvântul în Parlament de 13 ori, nu a avut nicio interpelare şi a propus 39 de propuneri legislative, dintre care 14 au fost promulgate ca legi. De asemenea, deptatul UMDR a depus o moţiune şi un proiect de hotărâre.

Din partea PMP, deputatul Cornel-Mircea Sămărtinean are cea mai mică prezenţă la vot, 38%, cu 5 de luări de cuvânt şi 23 de declaraţii politice. Acesta a semnat 58 de propuneri legislative , dintre care au fost promulgate 3, a depus 205 de întrebări şi interpelări şi 9 moţiuni.

Deputautul Doru Coliu este un al parlamentar PMP cu prezenţă scăzută la votul în Camera Deputaţilor, mai exact 43%. Acesta a avut 23 de luări de cuvânt dintre care 14 declaraţii politice, 14 declaraţii politice depuse în scris, 88 de iniţiative legislative, din care au fost promulgate 3, 17 întrebări şi interpelări şi 10 moţiuni.

AFACERI DE LA ZERO