Politică

Acuzaţii grele din partea unui europarlamentar PSD la adresa lui Klaus Iohannis: Nu realizează că aruncă ţara în haos. Este nebunie curată ceea ce face preşedintele României

Acuzaţii grele din partea unui europarlamentar PSD la...

Autor: Diana Grigore

22.02.2019, 16:36 131

Europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel a declarat, vineri, că prin sesizarea la Curtea Constituţională a Legii bugetului de stat, preşedintele Klaus Iohannis aruncă ţara în aer şi dă dovadă de dispreţ la adresa românilor.

„Este nebunie curată ceea ce face preşedintele României, care nu realizează că tocmai aruncă ţara în haos. După ce a a blocat în mod cinic şi fără explicaţii clare numirea unor miniştri, Iohannis deschide un nou front de bătălie politică şi blochează intrarea în vigoare a Legii bugetului. Este greu să mai găseşti explicaţii pentru gesturile şefului statului, dar este clar că Iohannis este conştient că pierde teren şi acţionează fără niciun control şi în mod iresponsabil, românii fiind victime colaterale în acest război absurd împotriva guvernării PSD-ALDE”, a declarat europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel.

Europarlamentarul social-democrat a afirmat că prin sesizarea la CCR a Legii bugetului de stat preşedintele Klaus Iohannis blochează şi majorarea alocaţiilor pentru copii.

„Nu cred că pentru Klaus Iohannis mai există vreo legătură între modul în care acţionează şi prevederile constituţionale legate de funcţia de preşedinte al României. Tot ce face şi tot ce spune actualul şef al statului dovedeşte dispreţ total la adresa românilor. Dovada cea mai clară este modul în care a ales să acţioneze în privinţa subiectului legat de alocaţiile copiilor. După ce a lăudat PNL în mod incorect că datorită acestui partid alocaţiile copiilor se vor majora de la 1 martie, astăzi Klaus Iohannis anunţă că blochează şi Bugetul, dar şi legea care permite mărirea alocaţiilor. Acesta este modul în care Iohannis, susţinut de PNL, preferă să facă politică, un mod oportunist, cinic şi ipocrit”, a adăugat Claudia Ţapardel.

Ea a acuzat Administraţia Prezidenţială că „livrează declaraţii mincinoase”.

„Cifrele nu mint niciodată, deşi de la Palatul Cotroceni ni se livrează doar declaraţii mincinoase. Preşedintele Iohannis spune că nu este un buget realist, ceea ce este total fals. Sigur că pentru cei care au fost obişnuiţi ca în România să se taie salariile, să se închidă şcoli şi spitale, să fie lăsaţi pe drumuri sute de mii de angajaţi, poate părea un buget nerealist. Şi totuşi cum poţi să faci afirmaţii mincinoase când ştii foarte bine că, prin Bugetul pe 2019, investiţiile cresc cu 15,7 miliarde de lei faţă de anul trecut, din care 6 miliarde se adaugă direct la bugetul pentru infrastructura de transport. De asemenea, bugetul Educaţiei creşte cu 47% faţă de 2018, iar Sănătatea primeşte o majorare de 84%. La toate acestea se adaugă majorările de salarii şi pensii promise încă de la sfârşitul anului trecut. Preşedintele Klaus Iohannis cunoaşte foarte bine aceste lucruri, dar dă dovadă, din nou, de cinism şi rea-credinţă”, a precizat europarlamentarul Claudia Ţapardel.

Declaraţiile Claudiei Ţapardel vin în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, vineri, Curtea Constituţională, cu privire la Legea bugetului de stat pentru anul 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO