Politică

Adrian Năstase: " Am primit oferte de la un guvern străin"

Adrian Năstase: " Am primit oferte de la un guvern străin"

"Ştiţi foarte bine că în următorii nouă ani eu practic nu voi putea să ocup funcţii publice şi, din acest punct de vedere, mi-a făcut mare plăcere să primesc diverse oferte de la nişte societăţi multinaţionale şi de la un guvern străin. Să nu mă întrebaţi de unde pentru că oricum nu o să vă spun. Dar dacă nu mai este nevoie de mine în România, aşa cum au hotărât instanţele, în mod evident va trebui să găsesc un drum pentru viitor", a spus Năstase.

Întrebat cum arată în prezent omul politic Adrian Năstase, el a arătat din nou că în momentul de faţă nu are dreptul să voteze, să fie ales şi să ocupe funcţii publice.

"Aş vrea să fiu eventual consultant politic şi eventual să fac contracte cu unele dintre televiziunile voastre pentru a explica diverse lucruri", a adăugat Adrian Năstase.

Întrebat de ce şi-a lăsat barbă şi dacă va renunţa acum la ea, Năstase a răspuns negativ, adăugând că i s-a spus că, arătând astfel, ar putea obţine cu uşurinţă un rol într-un film. "Nu ştiu (ce rol, n.r.), dar aştept oferte. Există nenumărate documentare la unele televiziuni în care n-aş vrea să joc", a mai răspuns fostul premier la întrebările jurnaliştilor.

Întrebat ce făcea înainte să fie eliberat, Năstase a răspuns că tocmai terminase o discuţie cu o parte din "colegii" săi despre Constantin Brâncoveanu şi şi-a adus aminte că "de fapt trădarea boierilor a dus la apariţia domnitorilor fanarioţi în România".

Năstase a mai spus că scrie o carte care se intitulează "Traversarea deşertului" şi în care va include experienţa penitenciarului şi că intenţionează să se întoarcă la catedră, la Facultatea de Drept.

Totodată, Năstase i-a anunţat pe jurnalişti că nu va acorda interviuri în perioada următoare.

Adrian Năstase a plecat, joi seară, din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca fostul premier să fie eliberat condiţionat, pentru că a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare.

Instanţa a respins contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a menţinut decizia Judecătoriei Sectorului 4, prin care s-a stabilit ca fostul premier Adrian Năstase să fie eliberat condiţionat. Tribunalul Ilfov a dispus punerea de îndată în libertate a lui Adrian Năstase.

Năstase a executat efectiv 500 de zile de pedeapsă, respectiv 228 de zile din pedeapsa primită în dosarul "Zambaccian" şi 272 din condamnarea dispusă în "Trofeul calităţii". La acestea s-au adăugat 105 zile considerate executate ca urmare a muncii prestate, respectiv elaborarea unor lucrări ştiinţifice. Astfel, s-a considerat că Năstase a executat 605 zile din pedeapsă.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO