Politică

Adrian Năstase are patru plăgi, medicii vor îndepărta ţesuturile distruse

Autor: Departamentul Social

21.06.2012, 09:33 3007

"La aceeaşi operaţie, vor fi făcute şi intervenţii de chirurgie plastică şi reparatorie, acolo unde va fi cazul", au mai spus sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, glonţul cu care fostul premier a vrut să se sinucidă a intrat în corpul acestuia prin partea stângă, zona muşchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoşat sub claviculă şi a ieşit prin dreapta, prin muşchiul deltoid.

Adrian Năstase va fi reevaluat de către medici, joi dimineaţă, urmând ca aceştia să stabilească momentul oportun pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale necesare, a declarat şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr.

"Vom reevalua cazul şi vom stabili momentul oportun pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale", a spus Lascăr.

Reevaluarea va fi făcută de o echipă medicală pluridisciplinară.

Medicul Şerban Brădişteanu de la Floreasca a declarat, miercuri noapte, că Adrian Năstase are mai multe plăgi împuşcate şi va fi operat joi dimineaţă, la orele 8.30-9.00. El a mai spus că starea lui Năstase este stabilă, dar fostul premier "nu se află într-o stare bună, în orice caz".

Adrian Năstase a fost adus cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca de la locuinţa sa din strada Zambaccian, miercuri seară, după ce a încercat să se sinucidă.

Fostul premier are o plagă latero-cervicală, aproape de vena jugulară, produsă cu o armă de foc de calibrul nouă milimetri, au declarat, miercuri noapte, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, miercuri noapte, că face cercetări în cazul tentativei de suicid a lui Năstase, care a avut loc în timpul punerii în executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii".

"Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de organele de poliţie, iar din primele date comunicate a rezultat că, ar fi existat o tentativă de suicid a numitului Năstase Adrian", s-a precizat într-un comunicat al Ministerului Public.

Anterior, surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că fostul premier a încercat să se sinucidă după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa.

Adrian Năstase le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său. Fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului, potrivit surselor citate.

Surse judiciare au declarat că, în urma verificărilor, s-a constatat că Adrian Năstase deţine permis de port-armă.

Potrivit surselor citate, doar unul dintre cei doi poliţişti care au mers la locuinţa lui Năstase pentru punerea în executare a mandatului l-a însoţit pe acesta în camera în care fostul premier a cerut să meargă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO