Politică

Adrian Ţuţuianu: Potrivit SRI, Ghiţă avea informaţii de interes pentru securitatea naţională

Adrian Ţuţuianu: Potrivit SRI, Ghiţă avea informaţii...

Autor: Liviu Dadacus

25.01.2017, 21:17 103

Întrebat dacă, în cadrul audierii conducerii SRI, s-a aflat calitatea în care Sebastian Ghiţă mergea la astfel de întâlniri cu persoane din SRI, Ţuţuianu a răspuns: ''Da, sunt întrebări pe care le-am pus şi noi''.

''Pentru perioada 2012-2016 răspunsul este simplu – a fost membru al Comsiei parlamentare de control al SRI şi a participat la activităţi să spunem publice, şi la activităţi care sunt mai puţin publice, activităţi care privesc calitatea sa de menbru. Şi am întrebat pentru perioada anterioară, în special periaoda 2010-2012. Răspunsul este următorul: nu a fost ofiţer acoperit şi un argument adus de comisia internă a SRI este legat şi de jurămânul pe care l-a depus în 2012. Şi al doilea răspuns este - vă rog să-mi daţi voie să citez exact – a fost prezent în calitate de persoană care avea informaţii de interes pentru securitatea naţională'', a menţionat Ţuţuianu.

Întrebat dacă SRI are informaţii despre locul în care se află Ghiţă, preşedintele Comisiei SRI a răspuns: ''Sunt mai multe instituţii care au atribuţii în a verifica unde se află şi eventual a-l identifica. Chestiunile acestea sunt informaţii clasificate''.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO