Politică

Agenţiile Reuters şi France-Presse: Ofensiva majorităţii parlamentare din România este "îngrijorătoare"

Agenţiile Reuters şi France-Presse: Ofensiva majorităţii parlamentare din România este "îngrijorătoare"

Autor: Mihai Draghici

03.07.2012, 21:56 1399

"România, situaţie îngrijorătoare după o ofensivă a majorităţii aflate la putere", titrează Agenţia France-Presse, prezentând noile evoluţii politice de la Bucureşti.

"Noua coaliţie de centru-stânga aflată la putere în România a lansat marţi o ofensivă în războiul împotriva preşedintelui de centru-dreapta, destituindu-l, printr-un vot-surpriză şi contestat, pe preşedintele Senatului, în ceea ce opoziţia a catalogat drept o lovitură de stat", scrie Isabelle Wesselingh, în materialul publicat de France-Presse.

Evenimentele politice de la Bucureşti sunt comentate şi de Reuters, care notează că, "potrivit analiştilor politici, acţiunile USL ameninţă statul de drept şi separaţia puterilor în stat".

"Disputele politice au paralizat, efectiv, procesul decizional, conducând la întârzierea reformelor importante convenite în cadrul acordului de asistenţă financiară încheiat cu FMI", comentează Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO