Politică

Alegeri locale 2012. Cum au "murit" primarii pe viaţă

Alegeri locale 2012. Cum au "murit" primarii pe viaţă

Autor: Gândul

13.06.2012, 19:48 968

Alegerile locale din 2012 nu au avut rezultate dramatice doar pentru cei din PDL, ci au reuşit să-i doboare până şi pe cei mai longevivi primari din România, edilii pe viaţă fiind înfrânţi la o diferenţă foarte mică de voturi. Edilul care a condus primăria Apahida timp de 38 de ani, Ionel Fărcaş, a fost învins chiar de un coleg de alianţă, care a câştigat la aproximativ 700 de voturi distanţă. La comuna Uileacu de Beiuş, condusă de 28 de ani de Ioan Balint, scorul a fost şi mai strâns, el pierzând în faţa unei tinere pesediste la doar 20 de voturi.

Ionel Fărcaş: "USL ne-a lăsat să ne batem singuri între noi"

Deşi conducea topul celor mai longevivi primari din România (primul mandat avându-l din 1957), Ionel Fărcaş a întrerupt ciclul mandatelor odată cu alegerile locale din 2012 într-un mod neaşteptat, chiar în faţa candidatului PSD, Fati Grigore, în condiţiile în care el reprezenta PNL-ul. "Nu ştiu ce s-a întâmplat, am avut un şoc când am aflat. A fost o defecţiune la nivel de USL, ne-au lăsat să ne batem singuri între noi aici ca nebunii. Asta e, a câştigat PSD-ul", a declarat fostul edil, pentru gândul.

Citiţi materialul integral pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO