Politică

ALEGERI LOCALE 2012. Pe cine aruncă USL şi PDL în lupta pentru primării şi consilii judeţene

ALEGERI LOCALE 2012. Pe cine aruncă USL şi PDL în lupta pentru primării şi consilii judeţene

Autor: Clarice DINU

19.03.2012, 11:31 1149

Dacă Opoziţia a finalizat negocierile privind candidaturile pentru alegerilor locale din 10 iunie, lista oficială a USL urmând să fie prezentată pe 19 martie, în tabăra puterii lucrurile sunt încă neclare. PDL nu a încheiat protocolul de susţinere reciprocă cu UNPR şi nici nu a decis deocamdată cum va participa în alegeri în judeţe, singur sau în alianţă. Până să ia decizia finală, pedeliştii aşteaptă rezultatele sondajelor în care-şi testează potenţialii candidaţi.

În cadrul USL s-au stabilit, până în acest moment, candidaţii pentru Consiliul Judeţean şi cei pentru primăriile municipii reşedinţă de judeţ, rămânând în discuţie ponderea fiecărui partid pe listele pentru consiliile locale şi judeţene, dar şi pentru celelalte primării.

De asemenea, se negociază modul în care vor fi repartizate candidaturile pentru sectoarele din Capitală, singurul lucru cert fiind Sorin Oprescu pentru funcţia de primar general. De asemenea, au fost reconfirmaţi Andrei Chiliman pentru Sectorul 1 şi Marian Vanghelie pentru Sectorul 5.

Situaţia explozivă de la Buzău nu a fost rezolvată, social-democraţii cedând candidatura pentru Consiliul Judeţean celor de la PNL. Actualul preşedinte al CJ, pesedistul, Victor Mocanu, a declarat pentru gândul că în acest caz va candida independent sau din partea altui partid. Citiţi mai mult despre alegerile locale 2012 pe www.gândul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO