Politică

Alegeri locale 2020. Autorităţile au amenajat patru secţii de votare pentru un singur gălăţean!

Alegeri locale 2020. Autorităţile au amenajat patru...

Autor: Petru Mazilu

27.09.2020, 12:26 325

Autorităţile au amenajat patru secţii de votare pentru un singur gălăţean. Acesta deţine două proprietăţi în oraşul Galaţi unde a luat în spaţiu peste 8.000 de basarabeni cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană. Conform legii, o secţie de votare se organizează pentru cel mult 2.000 de persoane.

Mii de cetăţeni din Republica Moldova şi-au făcut buletinul la cele două adrese ale gălăţeanului deoarece au nevoie de un domiciliu în România pentru a obţine documente de identitate româneşti şi pentru a călători în Uniunea Europeană. Chiar dacă ştiu că basarabenii nu participă la alegeri, autorităţile sunt obligate să organizeze secţii de votare. Astfel, doar pentru proprietarul celor două imobile, au fost amenajate patru secţii de votare, la care au mai fost arondate şi alte adrese.

La cele două adrese se află peste 8.000 de persoane care, teoretic, ar putea vota la alegerile locale de duminică. În ultimii ani, o singură persoană care apare cu domiciliul la una dintre adresele menţionate a votat în Galaţi. În Galaţi mai există şi alte adrese cu situaţii asemănătoare.

„Este un bărbat din Galaţi, care, la două adrese unde deţine proprietăţi, are luate în spaţiu 8.531 persoane cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească. El este pe primul loc. Pe locul 2, este un gălăţean care găzduieşte cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetăţenie. Pe locul 3 se situează un gălăţean cu 1.816 persoane luate în spaţiu. În total, în Galaţi sunt înregistraţi peste 17.500 cetăţeni moldoveni, care au şi cetăţenie română şi, implicit, drept de vot la alegerile de duminică”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul SPCLEP Galaţi, Silviu Bacalum.

În oraşul Galaţi sunt 176 de secţii de votare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO