Politică

Alegeri locale 2020. Buletine de vot ştampilate la mai multe secţii din judeţul Sibiu

Alegeri locale 2020. Buletine de vot ştampilate la mai...

Autor: Laura Buciu

27.09.2020, 15:18 393

Mai multe buletine de vot au fost găsite ştampilate la secţii din judeţul Sibiu, iar în unul dintre cazuri, în oraşul Tălmaciu, procesul de vot a suspendat. În cazul primarului dintr-o comună care le-a arătat oamenilor cum să voteze se fac verificări privind o posibilă fraudă electorală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Elena Welter, la Biroul Electoral Judeţean Sibiu s-a sesizat faptul că la secţia de votare nr. 3 din oraş a fost găsit un buletin de vot ştampilat. O echipă a Poliţiei a demarat cercetări, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru tentativă la fraudă la vot.

În secţia nr. 213, din oraşul Tălmaciu, preşedintele secţiei a observat faptul că un cetăţean a încercat să introducă în urnă două buletine de vot. Aici, procesul electoral a fost întrerupt.

„La scurt timp după reluarea procesului de vot, acest eveniment s-a întâmplat din nou fiind de această dată urmat de găsirea unui buletin stampilat pe podeaua secţiei de vot. În urma verificării efectuate de preşedintele BEC, cele trei buletine au fost anulate şi s-a reluat procesul electoral”, a spus Welter.

În două secţii, una din oraşul Sibiu şi alta din oraşul Mediaş s-a găsit câte un buletin de vot cu ştampilat.

Reprezentanţii IPJ Sibiu precizează că aceste buletine au fost anulate, pentru că nu au fost introduse în urnă.

În urma apariţiei unei filmări în care primarul comunei Şeica Mare apare în timp ce le arată localnicilor cu cine să voteze se fac verificări privind o posibilă fraudă electorală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO