Politică

Alegeri locale 2020. Incidente în judeţul Constanţa: propagandă electorală şi buletin de vot fotografiat

Alegeri locale 2020. Incidente în judeţul Constanţa:...

Autor: Petru Mazilu

27.09.2020, 16:46 217

Mai multe incidente au avut loc în ziua alegerilor în judeţul Constanţa. Printre apelurile la care au răspuns poliţiştii sunt un caz de propagandă electorală în jurul secţiei de votare şi o situaţie în care un alegător şi-a fotografiat buletinul de vot.

Potrivit IPJ Constanţa, în jurul orei 12.10, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi de către o femeie despre faptul că un bărbat, care ar fi purtat un tricou cu însemnul unui partid, ar fi oferit votanţilor sume de bani. În timpul anchetei, poliţiştii au aflat că femeia este membră a unui partid şi că ar fi continuat propaganda electorală prin afişarea unor mesaje de susţinere a unui candidat, precum şi indicarea poziţiei de pe buletinul de vot. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru coruperea alegătorilor, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.400 de lei.

Tot duminică, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat ar fi fotografiat buletinul de vot în timpul exercitării votului la secţia 227. Conform legii, poliţiştii l-au sancţionat pe bărbat cu amendă în valoare de 600 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO