Politică

Alexandru Rafila anunţă ce restricţii ar putea fi eliminate din luna martie

Alexandru Rafila anunţă ce restricţii ar putea fi...

Autor: Cosmin Pirv

11.02.2022, 21:01 1625

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat joi seara că în 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri de Covid similar cu cel din decembrie 2021 şi atunci vor fi reevaluate măsurile de sănătate publică.

„În următoarele 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri similar cu cel de la mijlocul lunii decembrie, deci la o incidenţă apropiată de 1, şi atunci sigur că putem discuta despre o reevaluare a măsurilor de sănătate publică şi chiar la renunţarea la aceste restricţii, cum ar fi acest document care este certificatul digital”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Întrebat dacă am putea scăpa şi de mască la interior, ministrul a răspuns: „Da, dar lucrurile acestea trebuie făcute gradual”.

Ministrul a mai spus că speră să se renunţe şi la starea de alertă „care se prelungeşte de aproape doi ani în România”.

„Am discutat de mai multe ori despre data de 10 februarie, în apropierea acestei date s-a produs practic inversarea tendinţei şi probabil că 3-4 săptămâni de acum încolo vom asista la o scădere rapidă, să sperăm că rămâne aşa. Avem 3 zile de scăderi consecutive, care sunt însoţite şi de scăderi la nivelul spitalelor”, a mai spus Rafila.