Politică

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS,contrazice raportul ECDC: România nu e pe primul loc la răspândirea Covid

Alexandru Rafila, reprezentantul României la...

Autor: Andreea Tobias

16.08.2020, 14:17 2919

România este pe locul al treilea în ce priveşte numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus la nivel european, după Luxemburg şi Spania, a spus la Digi24 Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

„Noi ne apropiem de cifra de 90 de cazuri la 100.000 de locuitori înregistrate în ultimele două săptămâni, Spania e la 110, Luxembrug la 120, dar este extrem de mult dacă comparăm cu alte ţări care au trecut printr-un număr mare de infecţii, de exemplu Italia care are 6 - 7 cazuri", a afirmat Rafila, întrebat despre raportul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, care analiza situaţia epidemiologică din Uniunea Europeană şi Marea Britanie şi din care a reieşit că România este în top când vine vorba de răspândirea epidemiei de COVID-19.

„Avem foarte multe cazuri, într-adevăr, asta înseamnă că există o transmitere comunitară şi că măsurile de sănătate publică nu şi-au făcut efectul, fie populaţia nu este aderentă la recomandările autorităţilor şi cred că mai avem de lucru în planul comunicării şi convingerii oamenilor că trebuie să fie parte din acest proiect naţional de limitare a transmiterii, care trebuie să continue pe o perioada medie (...)", a spus medicul.

Conform reprezentantului României la OMS, nu putem spune că păstrăm măsurile de protecţie o lună - două şi apoi lucrurile intră în normal.

În ce priveşte pericolul din lunile reci care vin, reprezentat de imposibilitatea diferenţierii coronavirusului de gripă, Rafila a spus că „trebuie să pregătim acel moment şi să pregătim capacitatea de laborator”, iar un alt element deosebit de important este legat de vaccinare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO