Politică

Alianţa USR-PLUS transmite că va desemna candidaţii comuni la locale după alegerile prezidenţiale

Alianţa USR-PLUS transmite că va desemna candidaţii...

Autor: Elena Crangasu

06.10.2019, 17:10 70

USR-PLUS îşi va desemna candidaţii comuni pentru alegerile locale, după prezidenţiale, a decis alianţa, duminică, în cadrul primei şedinţe comune a Birourilor Naţionale USR şi PLUS. Până la alegerile prezidenţiale, fiecare partid va desemna candidaţi proprii.

„Astăzi a avut loc prima şedinţă comună a birourilor naţionale USR şi PLUS, care formează o alianţă electorală şi politică pentru alegerile viitoare. (...) Cele două partide au discutat şi despre moţiunea de cenzură şi au reiterat că vor avea o poziţie comună. În opinia liderilor USR şi PLUS moţiunea reprezintă primul pas către alegerile anticipate. Alianţa are soluţii pentru fiecare scenariu legat de moţiunea de cenzură, acestea vor fi comunicate oficial la momentul potrivit. În ceea ce priveşte alegerile locale, Alianţa USR PLUS va desemna candidaţii comuni după alegerile prezidenţiale. Între timp, în conformitate cu principiile deja stabilite, fiecare dintre partide îşi desemnează candidaţi proprii”, a transmis USR-PLUS, într-un comunocat de presă remis MEDIAFAX.

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat că întâlnirile dintre cele două partide ale alianţei vor avea loc o dată la două săptămâni.

„Astăzi a avut loc prima şedinţă comună a birourilor naţionale USR şi PLUS şi am activat structurile de conducere şi executive comune. Vom avea astfel de întâlniri o dată la două săptămâni. Consolidăm alianţa, intensificăm colaborarea, mergem pe drumul pe care am pornit în mai, după rezultatul de la europarlamentare. În perioada următoare campania pentru prezidenţiale va fi intensificată, obiectivul Alianţei este intrarea în turul 2 şi câştigarea alegerilor”, a declarat Dacian Cioloş, la finalul şedinţei între cele două Birouri Naţionale.

Şi liderul USR Dan Barna a precizat că USR-PLUS vrea o reformă a statului român.

”Alianţa USR PLUS se pregăteşte să câştige toate alegerile care vor urma, începând cu cele prezidenţiale şi terminând cu alegerile parlamentare din 2020, pentru a reuşi să schimbe cu adevărat România. Cerem votul românilor pentru un mandat clar de reformă a statului, nu pentru îmbunătăţiri ici-colo. Acesta este obiectivul meu şi al USR PLUS - reforma statului român, eliminarea corupţiei şi a incompetenţei”, a transmis Barna, în comunicatul de presă menţionat.

În cadrul partidului USR, au existat neînţelegeri legate de candidatul desemnat pentru alegerile locale. Unii membri nu sunt de acord cu propunerea lui Nicuşor Dan, deoarece este candidat independent, nu face parte din partid.

USR se va întuni în Comitet Politic pe 30 noiembrie pentru a modifica statutul partidului, astfel încât formaţiunea să poată susţine şi candidaţi independenţi la alegeri, respectiv pe Nicuşor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”, că ar susţine ideea unui candidat unic al Opoziţiei pentru Primăria Capitalei, precizând că aceasta este miza reală a procesului.

Pe 16 septembrie, deputatul Nicuşor Dan a anunţat că s-a înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei.

De asemenea, Vlad Voiculescu este candidatul PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO