Politică

Ambasada Canadei: Regele Mihai a fost o sursă de speranţă pentru poporul român

Ambasada Canadei: Regele Mihai a fost o sursă de...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

06.12.2017, 16:08 50

„Curajul Majestăţii sale în faţa tiraniei fascismului şi combinat cu perseverenţa şi demnitatea sa în timpul deceniilor de exil impuse de un opresiv regim comunist au fost şi rămân o inspiraţie pentru poporul român”, potrivit documentului citat.

Ambasada Canadei mai precizează, în documentul citat, că Regele Mihai a fost „o sursă de speranţă în timpul unei epoci disperate” pentru poporul său şi pentru prietenii României din întreaga lume.

„Şi, mai târziu, Majestatea Sa a fost un simbol al răscumpărării atunci când românii au redobândit în mod dramatic libertatea ţării lor şi au recuperat locul României în familia naţiunilor democratice europene, începând cu 1989. Majestatea sa, regele Mihai va fi amintit ca un om de curaj, generozitate şi cu principii de neclintit. Lucrarea vieţii sale a reflectat spiritul şi bunătatea naţiunii române”, se mai arată în documentul citat.

Regele Mihai a încetat din viaţă, marţi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia, a anunţat Casa Regală a României. Aeronava cu trupul monarhului va sosi în România miercurea viitoare, 13 decembrie, la ora 11.00, înmormântarea urmând să aibă loc pe 16 decembrie, la Curtea de Argeş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO