Politică

Ana Birchall, fost ministru interimar al Justiţiei, după predarea mandatului: Să scăpăm de MCV este o prioritate

Ana Birchall, fost ministru interimar al Justiţiei,...

Autor: Claudiu Surmei

27.02.2017, 11:57 138

"Cred că pentru noi ca ţară, să scăpăm de MCV este o prioritate, este un proiect asumat şi în calitatea mea de ministru delegat pentru afaceri europene, credeţi-mă că este una din problemele noastre, să avem preşedinţia noastră fără MCV. Tocmai de aceea, în această perioadă, în discuţiile tehnice pe care le-am avut, inclusiv cu prreşedinţia malteză, am stabilit un mod de lucru, paşi care trebuie urmaţi astfel încât exact ceea ce ne-am angajat din primul moment în care raortul pe MCV a fost dat publicităţii şi în discuţiile tehnice şi anume să avem cele 12 recomandări într-un limbaj claar, fără echivoc, într-un calendar şi dacă sunt îndeplinite aceste recomandăriîn acel calendar, să nu mai existe MCV pentru că aşa este normal. România merită aă aibă loc în UE ca orice stat şi acest MCV, atâta timp cât avem 12 recomandări, dacă sunt îndeplinite sunt convinsă că lucrurile vor merge foarte bine", a declarat Ana Birchall la sediul Ministerului Justiţiei.

În ceea ce priveşte ridicarea MCV, şi noul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, consideră că verificările ar trebui oprite.

"Tot românul vede că ar trebui ridicat. Mi-aţi dat ocazia să îi mulţumesc doamnei ministru Birchall, care a asigurat buna funcţionare a Ministerului în acest interval de timp scurt, dar deloc conformtabil şi vă pot spune că împreună vom avea o strânsă colaborare pentru că ministerul pe care îl conduce domnia sa şi cu Ministerul Justiţiei au cea mai consistentă implicare în evaluarea posibilităţilor de îndeplinire a cerinţelor din MCV şi cu perspectiva ridicării acestuia", a spus Tudorel Toader.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO