Politică

Analistul economic Dragoş Cabat: Deficitul bugetar va creşte

Analistul economic Dragoş Cabat: Deficitul bugetar va...

Autor: Corina Mirea

27.04.2012, 17:20 326

Impactul pe termen scurt al adoptării moţiunii de cenzură va speria investitorii străini. În următoarele trei luni, căderea Guvernului va aduce de la sine incertitudini în zona de investiţii străine, iar deficitul bugetar va creşte, spune analistul economic Dragoş Cabat.

„În continuare, investitorii vor urmări fiecare mişcare a FMI, iar având în vedere că acesta deja nu mai are o instituţie a statului cu care să poată negocia, străinii care înainte de moţiune ar fi fost interesaţi să investească în România, cel puţin pentru următoarele câteva luni, vor sta departe de zona de afaceri din ţară”, adaugă Cabat.

Ţinând cont de perioada de tranziţie în care România tocmai a intrat, acesta este de părere că saltul de astăzi al monedei euro la valoarea de 4, 41 lei/ euro este unul normal. Însă, în funcţie de cât de instabilă va deveni situaţia economică pe parcursul următoarelor luni, este posibil ca BNR să intervină în redresarea monedei naţionale.

Cu un nou Guvern care este puţin probabil să vină cu schimbări majore, el mai spune că investiţiile străine care există la ora actuală vor fi amânate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO