Politică

Angela Merkel denunţă, la Davos, protecţionismul şi vrea aprofundarea integrării la nivelul UE

Angela Merkel denunţă, la Davos, protecţionismul şi...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

24.01.2018, 16:51 147

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a denunţat miercuri, în discursul rostit la Forumul Economic Mondial Davos, protecţionismul şi populismul, o aluzie la politicile Administraţiei Donald Trump, pledând pentru multilateralism şi pentru aprofundarea integrării la nivelul Uniunii Europene.

"Observăm politici naţionale egoiste şi populiste. În multe state atmosfera este populistă, în toate ţările au apărut dubii privind globalizarea", a declarat Angela Merkel în discursul rostit la Forumul Economic Mondial aflat în curs la Davos.

"Însă noi credem că trebuie să cooperăm, credem că protecţionismul nu este soluţia corectă", a adăugat Angela Merkel, pledând pentru multilateralism, prin intensificarea cooperării la nivel mondial, potrivit publicaţiilor Bild şi Handelsblatt.

Angela Merkel s-a declarat favorabilă aprofundării integrării la nivelul Uniunii Europene.

"Trebuie să dezvoltăm economii puternice. Statele europene trebuie să asume mai mult control asupra destinului comun. De asemenea, politica externă la nivel european nu este dezvoltată suficient", a subliniat liderul Germaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO