Politică

Angela Merkel: Frontierele externe ale UE trebuie securizate, pentru menţinerea Spaţiului Schengen

Angela Merkel: Frontierele externe ale UE trebuie...

Autor: Mihai Draghici

06.02.2016, 14:41 591

"Trebuie să protejăm frontierele externe ale Uniunii Europene, pentru că vrem menţinerea Spaţiului Schengen", a afirmat Merkel sâmbătă dimineaţă, conform site-ului agenţiei Reuters.

"Un eşec în securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene ar afecta libera circulaţie a persoanelor, baza performanţelor economice pentru Uniunea Europeană", a adăugat cancelarul Germaniei.

Angela Merkel, criticată dur pentru toleranţa faţă de venirea imigranţilor extracomunitari în Germania şi în Uniunea Europeană, se confruntă cu scăderea dramatică a popularităţii. Cancelarul german se va deplasa luni în Turcia, pentru a discuta cu premierul Ahmet Davutoglu despre soluţii pentru limitarea numărului imigranţilor clandestini.

Comisia Europeană a avertizat recent Grecia că riscă excluderea din Spaţiul Schengen dacă nu va remedia până în luna mai "deficienţele grave" în securizarea frontierei externe a Uniunii Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO