• Leu / EUR4.9214
  • Leu / GBP5.5631
  • Leu / USD4.5250
Politică

Antonescu: Chiţoiu va asigura interimatul la Ministerul Economiei după demisia lui Vosganian

Antonescu: Chiţoiu va asigura interimatul la Ministerul Economiei după demisia lui Vosganian

Autor: Andi Manciu

07.10.2013, 19:50 158

Antonescu a menţionat că propunerea de titular pentru Ministerul Economiei va fi făcută probabil în termen de o săptămână.

"Probabil lunea viitoare vom avea BPN şi vom lua o decizie", a spus liderul PNL.

El a precizat că, până atunci, interimatul va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu, convenindu-se în acest sens şi cu premierul Victor Ponta.

Varujan Vosganian şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de ministru al Economiei.

Vosganian a făcut acest anunţ după ce a ieşit din cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

"În urma declaraţiei pe care am făcut-o în plenul Senatului, am avut întâlnire cu liderii USL şi am explicat din nou care este motivaţia declaraţiei mele şi, în acelaşi timp, pentru a înlătura orice posibilă ambiguitate, orice posibilă controversă privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utilă prezentarea demisie mele de onoare din funcţia de ministru al Economiei. Aceasta, în contextul în care, pe de o parte, votul din Senat a dovedit nevinovăţia mea şi în plus a arătat încrederea de care mă bucur în rândul clasei politice, iar pe de altă parte moştenirea pe care o las în Ministerul Economiei în care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadenţă, cred că este o confirmare a faptului că mi-am făcut datoria la Ministerul Economiei", a spus Vosganian.

"Eu, dacă am prezentat demisia, eu am prezentat-o, nu am cerut acceptul pentru ea, am prezentat demisia", a mai spus Varujan Vosganian.

Demisia lui Varujan Vosganian din funcţia de ministru a venit la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva sa.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9214
Diferență: -0,0366
Ieri: 4.9232
Azi: 4.5250
Diferență: -0,8632
Ieri: 4.5644
Azi: 5.5631
Diferență: -0,8219
Ieri: 5.6092
Azi: 4.9374
Diferență: -0,188
Ieri: 4.9467