Politică

Antonescu: Depunem moţiune de cenzură pe CAS şi profit reinvestit dacă nu se iau măsuri până la 1 mai

Antonescu: Depunem moţiune de cenzură pe CAS şi profit...

Autor: Andi Manciu

11.03.2014, 23:22 176

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, că PNL cere Guvernului să adopte până la 1 mai măsurile privind scăderea CAS cu 5% şi neimpozitarea profitului reinvestit, precizând că în caz contrar liberalii vor depune moţiune de cenzură.

"Decizia PNL este să cerem Guvernului Ponta 3 să adopte până la 1 mai anul curent măsura scăderii CAS cu 5% şi măsura neimpozitării profitului reinvestit. Dacă nu se va întâmpla, atunci PNL va depune moţiune de cenzură", a spus Antonescu, marţi seară, după şedinţa liderilor liberali.

Liderul PNL a mai susţinut că Parlamentul a fost folosit de Victor Ponta drept un "decor" pentru "săvârşirea unei formalităţi sau îndeplinirea unei promisiuni" făcută preşedintelui Traian Băsescu.

"Nu am înţeles practic de ce a venit astăzi în Parlament dacă nu pentru a bifa o formalitate pe care o angajase la Palatul Cotroceni", a mai susţinut Antonescu.

Preşedintele PNL a mai precizat că parlamentarii săi vor iniţia în Parlament dezbateri pe teme economice, în principal pe măsura reducerii CAS şi a neimpozitării profitului reinvestit, la care să fie invitat Victor Ponta.

"Poate aflăm cu acel prilej şi priorităţile cu adevărat ale acestui Guvern, pentru că nici în documentul înaintat, documentul extins, nici din prezentarea atât cât de comprimată a fost astăzi nu am înţeles care sunt cu adevărat priorităţile acestui Guvern din punct de vedere economic, dacă el are astfel de priorităţi economice", a mai afirmat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a menţionat că partidul său nu va iniţia o moţiune de cenzură cu ocazia angajării răspunderii Guvernului, iar parlamentarii PNL nu vor susţine un astfel de demers al PDL.

"Nu depunem o moţiune de cenzură acum pentru că nici nu ai pe ce să depui moţiune de cenzură, adică trecerea fulgerătoare prin Parlament astăzi, micul discurs al domnului Ponta, repet, nu a fost decât o înţelegere între domnia sa şi domnul Băsescu. Nu avem nimic concret", a mai spus Antonescu.

El declara, marţi, că după ceea ce a văzut în Parlament la angajarea răspunderii Guvernului, fapt pe care l-a catalogat drept "un simulacru" şi "o glumă", consideră că ar fi neserios ca liberalii să mai iniţieze o moţiune de cenzură.

Antonescu a fost întrebat dacă PNL intenţionează să mai depună o moţiune de cenzură. "După ce am văzut eu astăzi în Parlament, după simulacrul, gluma, care a avut loc azi în Parlament, aproape că mi se pare neserios să mai vorbim despre moţiune de cenzură. Că pentru a depune o moţiune de cenzură trebuie să ai la ce ... dar o să vă spun după", a răspuns Antonescu, înaintea reuniunii Biroului Politic al PNL.

Şedinţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe un program politic a durat 20 de minute, premierul susţinând un discurs de aproape cinci minute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO