Politică

Antonescu, despre guvernare: Ciolan vorbim, ciolan avem; De asta ne şi merge aşa de bine

Autor: Andi Manciu

06.10.2013, 14:50 101

Antonescu a fost întrebat dacă o consecinţă în cazul promovării de către Guvern a proiectului de lege privind exploatarea de la Roşia Montană nu ar fi fost demisia miniştrilor PNL din Cabinetul Ponta, de vreme ce proiectul a beneficiat de sprijinul PNL.

"Nu, pentru că nu poţi demisiona cu orice ocazie. Eu ştiu că se vulgarizează intens, ştiu că vorbim de 20 de ani despre ciolan şi aşa mai departe şi de aia ne merge şi aşa de bine. Ciolan vorbim, ciolan avem. A pleca dintr-un guvern, a rupe şansa unei guvernări cu o majoritate de 70%, şansă de stabilitate, atu major în plan intern, în plan extern este o decizie fundamentală. Până la urmă noi avem aici un proiect, care nu e fundamental pentru viaţa României, societatea românească. Un proiect important care se face sau nu se face, că proiectul trece sau proiectul cade în Parlament (...) vom vedea, dar nu e un motiv pentru care să denunţi, să rupi, să anulezi o alianţă de guvernare care a respectat în linii mari toate elementele programului de guvernare", a răspuns Antonescu.

În ceea ce priveşte miniştrii liberali din Guvern, preşedintele PNL a susţinut că "o percepţie care riscă să se aşeze, aşa, ajutată în fiecare zi, este că PNL nu are suficientă decizie sau suficientă greutate în Guvern".

"Nu se poate spune aşa ceva, deşi eu o aud zilnic. (...) Am făcut această împărţire a ministerelor în bună înţelegere, nu ne vom ascunde niciodată de responsabilitatea guvernării sub pretextul că nu am avut ministere importante. Nu, responsabilitatea este aproape egal împărţită", a mai susţinut liderul PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO