Politică

Antonescu: Nu merg la Universitate, putem să vedem dacă ne înjură, sau dacă ne înjură mai rău

Antonescu: Nu merg la Universitate, putem să vedem dacă...

Autor: Andi Manciu

25.09.2013, 10:02 161

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la RTV, că nu va merge în Piaţa Universităţii pentru a discuta cu protestarii anti-Roşia Montană, menţionând că dialogul cu aceştia se poate face "instituţional".

Antonescu a declarat că nu se va prezenta în Piaţa Universităţii pentru a discuta cu protestarii pe subiectul proiectului de la Roşia Montană deoarece este necesar un dialog instituţional. El a menţionat că în această perioadă nu va da curs nici invitaţiei de a se deplasa la Roşia Montană, pentru a discuta cu susţinătorii proiectului.

Liderul PNL a fost întrebat într-o emisiune la RTV dacă va merge în Piaţa Universităţii pentru a discuta cu manifestanţii.

"În Piaţa Universităţii nu, putem să facem o poză, putem să vedem dacă ne înjură, sau dacă ne înjură mai rău – că astea sunt două variante, că de pupat nu ne pupă nimeni. O discuţie serioasă cu reprezentanţii, cu liderii reprezentativi în măsura în care există trebuie purtată, şi trebuie purtată la Comisie (specială pentru Roşia Montană, n.r.). Cu cei de la Roşia Montană se poate purta dialogul la Roşia Montană, dar la suprafaţă, că se vede mai bine, arăţi hârtii, planuri, nu are rost jos (în mină, n.r.) că nu ai ce să faci jos", a susţinut Antonescu.

El a mai declarat că pentru protestarii din Piaţa Universităţii în multe cazuri este "doar un pretext" subiectul Roşia Montană.

"Guvernul nostru şi noi, care suntem acum într-o majoritate, suntem într-o situaţie destul de delicată pentru că pe noi ne-au găsit pentru a răspunde pentru toate lucrurile pe care clasa politică le-a făcut cum nu trebuia, sau nu le-a făcut cum trebuia faţă de aceşti oameni", a precizat Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că în prezent există un tip de răspuns din partea societăţii care n-a mai existat până acum.

"Până acum a existat nemulţumirea manifestată prin absenteism, manifestată prin ştiu şi eu... ocările din gura analiştilor, purtătorii de cuvânt ai naţiunii. Acum e altceva", a mai spus Antonescu, precizând că Guvernul va trebui să ofere un răspuns cuvenit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO