Politică

Antonescu: Săptămâna asta cred că putem depune şi vota cererea de suspendare a lui Băsescu

Autor: Andi Manciu

02.07.2012, 21:42 246

Liderul PNL a fost întrebat, într-o emisiune Antena 3, ce poate însemna sesiunea extraordinară pentru duce la deblocarea activităţii guvernamentale.

"Ar putea însemna inclusiv Băsescu mai e sau nu mai e preşedinte al României", a replicat Antonescu.

De asemenea, el a fost întrebat dacă USL va depune cerere suspendare săptămâna asta pentru preşedintele României.

"Da, eu cred că putem să o şi votăm săptămâna asta", a răspuns Antonescu.

În acelaşi timp, liderul PNL a subliniat că se poate ajunge la suspendare dacă sunt întrunite condiţiile procedurale parlamentare, fiind necesar însă şi un răspuns al Curţii Constituţionale.

"Da (putem ajunge la suspendare, n.r.), dacă avem o Curte Constituţională care conform normelor în vigoare - că noi putem să facem o solicitare de suspendare, e dreptul nostru fiind parlamentari - şi Curtea Constituţională şi domnul Zegrean, cum a spus atunci că suntem obosiţi şi nu putem să dăm motivaţia zice suntem obosiţi, plecăm vreo trei luni în concediu şi prin noiembrie sau decembrie vedem răspunsul, avizul, obligatoriu, conform sau consultativ. Poate să facă orice Curtea Constituţională, că, nu e aşa, e independentă şi este expresia vârfului de independenţă juridică a României", a mai susţinut Antonescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO