Politică

Antonescu: Vorbim de suspendarea lui Băsescu doar dacă procurorul general reclamă presiuni

Antonescu: Vorbim de suspendarea lui Băsescu doar dacă...

Autor: Andi Manciu

06.10.2013, 12:10 67

"Astăzi, a vorbi despre faptul că e motiv de suspendare un telefon dat de Traian Băsescu procurorului general mi se pare hilar. (...) Domnul Voiculescu a dat o declaraţie ca un om public ce se află. Nu se poate lua în discuţie nici în USL, nici în altă parte suspendarea decât dacă reprezentantul oficial, şeful unui partid, al PC de exemplu, domnul Constantin, vine şi pune această problemă pe agenda USL", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a fost întrebat ce va spune dacă va exista o astfel de propunere în USL.

"Voi spune nu, cu excepţia situaţiei în care discuţia se complică, în care procurorul general al acestei republici iese public şi spune «s-a întâmplat un fapt foarte grav, neconstituţional şi asupra căruia nu pot să tac. Pe mine preşedintele Băsescu m-a sunat şi a făcut presiuni asupra mea şi m-a ameninţat...» sau ştiu şi eu ce altceva. Atunci, da, discutăm despre aşa ceva", a mai afirmat Antonescu.

Liderul PNL a menţionat totodată că nemulţumirea pe care a exprimat-o zilele trecute a vizat mesajele publice date de premier şi preşedinte, care pot lăsa "impresia oamenilor că deasupra capului lor justiţia este împărţită între două haite şi doi capi de haită dau semnale de forţă".

"Riscul pe care domnul Ponta şi l-a luat, pe care l-am amendat dintr-o poziţie colegială, că nu am altă poziţie, a fost acela de a lăsa impresia că procurorul general, care a făcut o schimbare, este un fel de membru al Guvernului, în numele căruia vorbeşte din obişnuinţă domnul Ponta", a menţionat Antonescu.

"Am comentat de asemenea că este inacceptabil, scandalos, nu faptul că i-a dat un telefon procurorului general, ci mesajul pe care îl transmite în mod intenţionat preşedintele atunci când spune «şi i-am spus: nu e bine», mesaj de control ... mesajele acestea această parte inacceptabilă au avut-o: că pot să lase impresia oamenilor că deasupra capului lor justiţia este împărţită între două haite şi doi capi de haită dau semnale de forţă. (...) Nu îl fac pe Victor Ponta cap de haită, am vorbit despre o impresie. Nu, sunt colegul de alianţă, sunt partenerul politic al domnului Ponta, deci nu pot spune că este un cap de haită. Am vorbit despre o impresie, de aceea am spus că sper că la domnul Ponta a fost o greşeală", a mai spus Antonescu.

Dan Voiculescu susţine că preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia când a discutat cu procurorul general Tiberiu Niţu pe tema schimbării lui Lucian Papici din funcţia deţinută la DNA, preşedintele fondator al PC adăugând că ar fi firesc ca majoritatea să iniţieze o nouă suspendare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO