Politică

Aproape 1.000 de participanţi la un miting de susţinere a lui Victor Ponta la Alba Iulia

Aproape 1.000 de participanţi la un miting de susţinere...

Autor: Adina Oşan, Dan Lungu

14.11.2014, 21:01 89

Participanţii s-au adunat, vineri, în jurul orei 16.00, în centrul municipiului Alba Iulia de unde au plecat într-un marş scandând lozinci de susţinere a candidatului PSD la preşedinţie Victor Ponta şi împotriva contracandidatului său Klaus Iohannis.

Oamenii, majoritatea membri PSD, unii dintre ei aduşi cu un autocar sau microbuze, au purtat steaguri tricolore, baloane şi haine roşii, dar şi pancarte cu mesaje precum: "Cu Iohannis şi cu Nuţi, scapă Băse toţi corupţii", "Uniţi votăm Ponta preşedinte!", "Iohannis, Tokes şi Băsescu - ghinion pentru România" sau "Cu Iohannis preşedinte, Băse merge înainte!".

Participanţii au mărşăluit pe mai multe străzi ale municipiului fiind însoţiţi de maşini cu aparate de sonorizare care difuzau melodii patriotice şi îndemnuri electorale, mitingul încheindu-se în jurul orei 19.00.

Acţiunea a fost autorizată, fiind monitorizată pe tot parcursul acesteia de echipaje de jandarmi.

Cu o zi înainte, peste 1.200 de oameni au participat la Alba Iulia, la un miting organizat de ACL pentru susţinerea alegătorilor din diaspora şi împotriva lui Victor Ponta, trei dintre participanţi fiind îmbrăcaţi în personaje Disney: Pinocchio, Mickey Mouse şi Minnie Mouse.

Manifestaţii similare au loc, vineri seară, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, printre care Timişoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Arad.

Mii de oameni au ieşit în stradă şi la sfârşitul săptămânii trecute, când şi diaspora a organizat proteste la Londra, Paris, Madrid, Viena, Berlin şi Dublin, cerând Guvernului României fluidizarea procesului de vot.

Românii din străinătate au ieşit, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, în număr record la vot, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe, iar oamenii, care au aşteptat ore în şir să voteze, au protestat faţă de închiderea porţilor în faţa celor care nu şi-au mai putut exercita acest drept.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO