Politică

Aproximativ 250 de persoane protestează în faţa Guvernului, cerând demisia lui Ponta

Aproximativ 250 de persoane protestează în faţa...

Autor: Andrei Dumitrescu

05.06.2015, 19:15 215

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, în jurul orei 18.00.

Oamenii au steaguri, portavoce şi pancarte inscripţionate cu mesaje precum "Stop masacrării României, "La mulţi ani, Victor Ponta, cu executare", "Klaus, scapă-ne de impostor", "Ponta, nu mai sta, demisia".

În acelaşi timp, manifestanţii strigă "Ponta, nu uita, puşcăria e casa ta, "Ponta la puşcărie", "Jos, jos premier mincinos" şi "Copy-paste".

La faţa locului sunt mobilizate forţe ale Jandarmeriei.

Oamenii s-au adunat în Piaţa Victoriei în urma unui mesaj postat pe Facebook, prin care românii erau chemaţi să protesteze, începând cu ora 18.00, faţă de refuzul premierului Victor Ponta de a demisiona după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa în acelaşi dosar în care este vizat şi fostul ministru Dan Şova.

”Este inadmisibil să avem un premier urmărit penal care nu vrea sa demisioneze! (...) Victor Ponta este iresponsabil, îşi bate joc noi, refuzând să demisioneze”, spun organizatorii protestului.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o "situaţie imposibilă" pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României în mai 2012, în urma căderii Guvernului Ungureanu prin moţiunea de cenzură a Uniunii Social-Liberale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO