Politică

ARD s-a desfiinţat după alegeri

ARD s-a desfiinţat după alegeri

Autor: Alexandra Vladescu

10.12.2012, 19:18 1611

Alianţa România Dreaptă a încetat, din punct de vedere juridic, după 9 decembrie, aceasta fiind constituită doar pentru alegeri. Practic, liderii celor trei partide, plus Noua Republică, se declară rezervaţi în privinţa continuării proiectului politic pe viitor.

"ARD a încetat. Ca să continue amorul trebuie o altă înţelegere. Până una alta suntem liberi de contract", a declarat, pentru gandul.info, vicepreşedintele FC, Gabriel Biriş, din al cărui punct de vedere proiectul Forţei Civice trebuie continuat.

La fel de rezervat este şi liderul NR, Mihail Neamţu , al cărui proiect, Noua Republică, spune că trebuie să continue. Cât priveşte ARD. Neamţu  spune că este nevoie de "unitatea dreptei în faţa colosului USL", însă o decizie trebuie luată de toate formaţiunile componente.

  Mai tranşanţi sunt unii lideri ai PDL, vicepreşeditele Cristian Boureanu susţinând nici mai mult, nici mai puţin, că înfiinţarea ARD a fost o "prostie".

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că USL a câştigat alegerile şi trebuie lăsată să conducă ţara şi a arătat că "a fost o mare prostie" inventarea alianţei ARD "cu nişte partide care nu existau", el precizând că "în viaţă prostia se plăteşte".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO