Politică

Au început restricţiile în faţa Guvernului. Circulaţia pe Şoseaua Kiseleff a fost restricţionată

Au început restricţiile în faţa Guvernului....

Autor: Roxana Din

10.08.2019, 14:53 54

Circulaţia pe Şoseaua Kiseleff este, la momentul transmiterii ştirii, restricţionată, în Capitală, până la intersecţia cu Strada Arhitect Ion Mincu, din cauza protestului anunţat în Piaţa Victoriei, anunţă reprezentanţii Poliţiei Capitalei. La intrări vor fi instituite şi filtre.

Jandarmii au instalat deja în Piaţa Victoriei dispozitivele iniţiale de delimitare a spaţiului în care se va protesta.

"Aceste panouri de protecţie, cum le spunem noi, au rolul de a limita pe cât posibil ca celelalte activităţi cotidiene care se desfăşoară în acest nod rutier foarte important din Capitală să decurgă în mod firesc. În mod gradual, vor intra şi efective de jandarmi, acele patrule de dialog pe care vi le menţionam. În punctele principale de acces către Piaţa Victoriei vor fi instalte filtre, cu rolul de a monitoriza persoanele care intră, de a le verifica pe cele care au asupra lor bagaje voluminoase care au anumite recuzite deosebite. Rolul acestor filtre, să fiu foarte bine înţeles, este acela de a preveni pătrunderea în zona în care va avea loc adunarea publică, în zona în care se vor afla cu obiecte periculoase, cu obiecte care pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor", a declarat Georgian Enache, reprezentant al Jandarmeriei Române.

Forţele de ordine vor fi atenţi în mod deosebit la persoanele care au asupra lor bagaje mari.

"Nu este o interdicţie să vină persoanele cu aceste bagaje, însă este o recomandare de a nu face acest lucru. Ştim cu toţii, ţinem cont de contextul internaţional în care se desfăşoară aceste adunări publice, trebuie să ne luăm toate măsurile astfel încât să prevenim introducerea în zona delimitată de obiecte cu potenţial riscant la adresa integrităţii fizice a persoanelor. Începând cu ora 17.00, urmează să se desfăşoare o altă adunare publică. Avem şi în acea zonă şi vor fi instituite dispozitive la fel cu rol preventiv cu rol de a asigura o transprenţă şi o comunicare bună cu cei care participă. Nu au fost înregistrate până la această oră incidente, ne dorim nici să nu avem parte de ele, dar trebuie să ne luăm toate măsurile de precauţie", a completat Enache.

Circulaţia în faţa Guvernului a fost deja restricţionată.

"La ora 14.30 o să înceapă restricţiile de trafic. Vorbim despre restricţionarea traficului pe Şoseaua Kiseleff, până la intersecţia cu strada Arhitect Ion Mincu, se va circula în continuare pe Arhitect Ion Mincu. O să înceapă şi resistematizarea circulaţiei în zona Pieţei Victoria. Se va circula pe dublu sens prin faţa Guvernului, nu se va mai permite accesul decât în viraj dreapta pe strada Paris", a spus Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO