Politică

AUR se pregăteşte să conteste alegerile în Diaspora: A fost o uriaşă bătaie de joc

AUR se pregăteşte să conteste alegerile în Diaspora:...

Autor: Laura Buciu

06.12.2020, 22:26 550

Co-preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a anunţat, la închiderea urnelor, că AUR se pregăteşte să conteste alegerile din Diaspora: „A fost o uriaşă bătaie de joc, este o fraudă a sistemului condus de Klaus Iohannis împotriva votului cetăţenilor români de peste hotare”.

George Simion, co-preşedintele AUR a spus că scorul estimat pentru Alianţă este „o mare, mare victorie”, fiind convins că la un an de existenţă a partidului a reuşit să obţină mai mult de 500.000 de voturi, cât şi-a propus.

Simion a anunţat că AUR va contesta procesul electoral din Diaspora.

„Vreau să vă semnalez tuturor - şi opiniei publice - faptul că o să contestăm procesul electoral din Diaspora. Ce s-a întâmplat acolo a fost o uriaşă bătaie de joc, este o fraudă a sistemului condus de Klaus Iohannis împotriva votului cetăţenilor români de peste hotare. Când i-a convenit domnului preşedinte şi partidelor sale, românii de peste hotare au fost buni, acum 14.000 de voturi au dispărut inexplicabil, acum multe secţii de votare au fost închise în ciuda anunţurilor făcute de către ministerul de Externe. Au fost mai puţine secţii de vot decât la alegerile prezidenţiale”, spune George Simion.

După estimările AUR, aproape 100.000 de români nu au putut vota peste hotare.

Simion spune că nu va face alinaţă nici cu PNL, nici cu PSD în Parlament.

În plus, pentru că s-a spus că AUR este un partid extremist, Simion a declarat că „nu suntem extremişti, dar suntem radicali, radicali faţă de sistemul care ne-a distrus speranţa la viaţă în România în ultimii 30 de ani”.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost înfiinţată în 2019 de către activistul unionist George Simion. Partidul se consideră de dreapta, conservator, patriot şi unionist şi este cunoscut mai ales pentru manifestaţiile din stradă care promovează unirea fostei provinicii româneşti cu România.

AUR este creditat în exit-poll cu 5,2% din voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO