Politică

Avertisment dur din partea lui Ludovic Orban: Guvernul are să taie din veniturile românilor prin intermediul creşterii preţurilor. Mai precis toarnă gaz pe foc

Avertisment dur din partea lui Ludovic Orban: Guvernul...

Autor: Diana Grigore

28.10.2018, 12:09 44835

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că Guvernul pregăteşte de la 1 ianuarie, în mod deliberat, un puseu inflaţionist, prin indexarea acţiunilor în funcţie de inflaţie. Liderul PNL susţine că, de fapt, veniturile românilor vor fi tăiate prin creşterea preţurilor la carburanţi sau ţigări.

„Inflaţia, care înseamnă de fapt creşterea preţurilor, înseamnă tăierea salariilor şi pensiilor. După cum bine ştiţi, în România, ca urmare a politicilor economice ale Guvernului absolut catastrofale, există cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană. Ce face Guvernul de la 1 ianuarie? Nu face altceva decât să pregătească un nou puseu inflaţionist, în mod deliberat. Adică să mai taie din veniturile românilor prin intermediul creşterii preţurilor. Mai precis toarnă gaz pe foc. Cum face această şmecherie? Prin indexarea acţiunilor în funcţie de inflaţie. Indexează accizele exact la carburanţi, unde estimarea va creşte preţul la pompă cu cel puţin 10 bani, pentru produse energetice, electricitate, pentru gaz petrolier GPL, de asemenea pentru alte produse, cum ar fi băuturi alcoolice sau ţigări”, a declarat Ludovic Orban, la Braşov.

Liderul PNL a adăugat că mărirea veniturilor nu este decât ”o minciună a Guvernului”.

„În condiţiile în care tu ai cea mai mare inflaţie din Europa, ca ţară, ar trebui ca Guvernul să ducă politici de reducere a inflaţiei. Guvernul nu face lucrul ăsta, dar toarnă gaz pe foc. Avem o dovadă în plus că Guvernul nu îşi doreşte să reducă inflaţia, ci urmăreşte să crească în continuare preţurile cu scopul de a majora în continuare inflaţia, astfel încât să îi păcălească pe români că le măresc veniturile, dar de fapt face ce a făcut PSD întotdeauna - cu o mâna a dat şi cu două mâini a luat”, a conchis Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO