Politică

Băsescu: Am aflat de stimulentele de la Finanţe acum două luni, iar premierul săptămâna trecută

pag01

Autor: Iulian Anghel

17.10.2010, 23:56 34

Premierul Emil Boc ar fi aflat de existenţa sistemului deacordare a stimulentelor în instituţiile din subordineaMinisterului de Finanţe abia săptămâna trecută, după izbucnireaprotestelor.

De vină pentru această situaţie ar fi fostul ministru de resort,Gheorghe Pogea, care a ascuns şefului Guvernului aceste aspecte, asusţinut preşedintele Traian Băsescu (foto) la emisiunea "După 20de ani", difuzată ieri de PROTV.

Băsescu a spus că a aflat de stimulente acum două luni. El a maisusţinut că doi miniştri de finanţe, Traian Remeş şi SebastianVlădescu, au solicitat să se renunţe la sistemul de stimulente, darşefii finanţelor din teritoriu şi de la minister au refuzat.

Dacă au existat discuţii de atâta vreme despre renunţarea lastimulente şi introducerea lor în salarii este de mirare cum şefulGuvernului nu a ştiut şi cum de şeful statului a aflat despre acestlucru abia cu două luni în urmă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO