Politică

Băsescu: Antonescu să sune pe telefonul negru din birou, al treilea buton;o să afle cine a făcut rău

Băsescu: Antonescu să sune pe telefonul negru din birou, al treilea buton;o să afle cine a făcut rău

Autor: Marius Fratila

13.07.2012, 20:56 3027

"Am înţeles că domnul preşedinte interimar al republicii a făcut un apel la mine legat de denigrarea ţării în străinătate. Este evident că a rămas la nivelul unui bârfitor (...) Dacă vrea să ştie de ce sunt atât de puternice reacţiile lumii occidentale la adresa actualei conduceri a ţării, îi fac o recomandare: în stânga biroului sunt trei telefoane mari, este unul negru cu 12 butoane, trebuie să apese al treilea buton şi îi va răspunde un om care ştie să îi spună exact cine a făcut rău României şi mă tem că primele nume vor fi Crin Antonescu şi Victor Ponta", a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă, la sediul de campanie.

Întrebat de jurnalişti cine este acel om, dacă este de la Bruxelles sau dintr-o altă capitală europeană, Băsescu a spus că este vorba despre un om dintr-o instituţie a statului român, care are atribuţia să furnizeze informaţie corectă despre situaţia politică.

"Nu are relevanţă, nu sunt capitale, sunt instituţii ale statului român, care dau informaţia corectă despre situaţia politică, dacă tu eşti capabil să o analizezi (...). Sunt oameni care ştiu că, dacă mint, rămân fără cap, pentru că îl împing pe preşedinte spre decizii greşite", a spus Băsescu.

De asemenea, întrebat de ce îl instruieşte abia acum pe Crin Antonescu cum să folosească telefoanele din biroul prezidenţial, Băsescu a precizat că i-a spus preşedintelui interimar "cum e cu butoanele" încă de luni, de când s-a făcut predarea funcţiei la Palatul Cotroceni. "Acum i-am amintit butonul. I-am spus când am plecat cum e cu butoanele", a mai spus preşedintele suspendat.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, i-a transmis, vineri, un mesaj preşedintelui suspendat Traian Băsescu, prin care i-a cerut să dea "ordin oamenilor" săi "să înceteze defăimarea României" şi să accepte că cetăţenii României îi vor hotărî soarta politică.

Antonescu a menţionat că a primit o scrisoare de la preşedintele suspendat Traian Băsescu şi a arătat că răspunsul la ceea ce întreabă acesta se găseşte în legislaţia în vigoare a României.

Crin Antonescu a ţinut să îi transmită un mesaj lui Traian Băsescu: "Mai am un mesaj pe care vreau să i-l adresez public preşedintelui suspendat: Domnule Traian Băsescu, daţi ordin oamenilor dumneavoastră să înceteze defăimarea României, înţelegeţi şi acceptaţi că cetăţenii României şi numai cetăţenii României vor hotărî soarta dumneavoastră politică, aşa cum vor hotărî tot ce ţine de organizarea şi de destinul acestei ţări", a spus Antonescu în finalul declaraţiei de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, le-a scris, vineri, preşedintelui interimar, premierului şi şefilor celor două Camere ale Parlamentului, cerându-le să clarifice "imediat" regulile după care se va desfăşura refrendumul din 29 iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO