Politică

Băsescu: Avem datoria să găsim soluţii pentru revenirea salariilor, de la 1 iunie

Băsescu: Rog opoziţia să revină în Parlament, locul de dezbaterea a problemelor politice

Autor: Emma Toader - Mediafax

07.03.2012, 11:20 1527

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie "reîntregite" salariile bugetarilor.

"La începutul anului 2011, parte din sumele tăiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred că este o datorie a mea şi a dumneavoastră pentru ca undeva în jurul date de 1 iunie să reîntregim salariile bugetarilor (...) Veţi avea suportul meu, dacă talentul dumneavoastră şi al Guvernului va fi pe măsura momentului şi nevoii de a restabili veniturile bugetarilor", a spus preşedintele.

El a arătat că această reîntregire a salariilor bugetarilor va trebui făcută în condiţiile în care în luna ianuarie a fost colectat la buget un excedent faţă de veniturile planificate, însă februarie a fost un minus de două ori mai mare decât excedentul din luna precedentă. Potrivit preşedintelui, şi în martie este posibil un minus în colectare veniturilor la buget, dar acesta se datorează conjuctural situaţiei meteorologice din luna februarie.

De asemenea, şeful statului a subliniat că dincolo de perioada de criză în care Parlamentul a acceptat măsurile din ultimii doi ani, parlamentarii au găsit la începutul mandatului resurse şi pentru "a scoate din cea mai neagră sărăcie pensionarii CAP" prin acordarea pensiei minime garantată.

El s-a declarat convins că majoritatea parlamentară, împreună cu guvernul, premierul, privind în bugetul de stat, aşa cum este aprobat şi fără a diminua investiţii, ar putea găsi resurse ca la sfârşitul mandatului să le poată spune bugetarilor că vor avea salariile întregi aşa cum le-au găsit la începutul mandatului din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO