Politică

Băsescu către Dragnea: Îţi recomand să te trezeşti din beţia puterii, mi-am făcut datoria

Băsescu către Dragnea: Îţi recomand să te trezeşti...

Autor: Departamentul Politic

23.12.2016, 17:11 2873

''Dragnea, fără vorbe grele, fără supărare, eu doar mi-am făcut datoria de a sancţiona o greşeală a puterii. Sau tu nu accepţi ideea de opoziţie şi crezi că eşti, tu personal, singurul deţinător al soluţiilor corecte? Îţi recomand să te trezeşti din beţia puterii'', a scris fostul şef de stat pe Facebook.

El a arătat că Dragnea şi Iohannis pot găsi rapid soluţia potrivită dacă vorbesc între ei şi a subliniat că nominalizarea actuală poate stârni neîncrederea aliaţilor.

''Bine asistat de consultanţi israelieni, Dragnea a avut un parcurs electoral cinic, mincinos, dar perfect pentru a-şi atinge obiectivul câştigării alegerilor legislative. Rămas singur jucător pe terenul politicii româneşti, teren de pe care şi-a eliminat inclusiv propriul partid, i-a mai rămas doar să facă o propunere potrivită pentru funcţia de prim-ministru. Şi Dragnea a desemnat un funcţionar excepţional, dar nepotrivit pentru această funcţie. Nu mai argumentez de ce decât prin afirmaţia că această desemnare va genera suspiciuni consistente şi poate chiar neîncrederea aliaţilor faţă de noi, iar explicaţiile pe care, acum, le dă Dragnea la televizor nu vor face nici cât o ceapă degerată în faţa aliaţilor'', a explicat Băsescu.

În opinia sa, Dragnea trebuie să-l ajute pe Iohannis făcând imediat o nouă propunere.

''O propunere care să excludă desemnarea unui politician controlat de structurile de securitate, dar care să răspundă şi exigenţelor preşedintelui. Altfel, pentru a asigura stabilitatea politică, Iohannis ar putea fi obligat să facă o desemnare nepotrivită'', a conchis liderul PMP.

Reacţia vine după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut joi seară că şeful statului, Klaus Iohannis, i-a lăsat impresia că intenţionează să facă anunţul desemnării lui Sevil Shhaideh ca premier în cursul zilei, el arătând că acesta s-a răzgândit după consultările cu Traian Băsescu.

După consultările cu Klaus Iohannis de joi, fostul preşedinte Traian Băsescu a menţionat legăturile soţului lui Sevil Shhaideh cu regimul de la Damasc, spunând că a abordat acest subiect cu şefului statului. ''Inclusiv o atenţionare legată de faptul că este căsătorită cu un om care a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii de la Damasc am exprimat. Am spus maxim ce pot să spun public", a punctat Traian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO