Politică

Băsescu: Cea mai frumoasă perioadă ca politician, când am fost primarul Capitalei

Băsescu: Cea mai frumoasă perioadă ca politician,...

Autor: Emma Toader

22.03.2014, 16:31 1021

Băsescu a făcut această declaraţie la o reuniune a Fundaţiei Mişcarea Populară cu primari simpatizanţi ai fundaţiei.

"Şi acum cred, cea mai frumoasă perioadă din activitatea mea ca politician a fost aceea când am fost primar general al Capitalei. A fost frumoasă pentru că, spre deosebire de funcţia de ministru, de funcţia de preşedinte al României, acolo dădeai dispoziţia, luai decizia şi se întâmpla ceva, şi vedeai cu ochii tăi că se asfaltează o stradă, că se face un parc, că se aprinde lumina pe o stradă marginală, că a venit Crăciunul şi se aprind luminile în oraş", a povestit Traian Băsescu.

El crede că funcţia de primar este cea care aduce cele mai mari satisfacţii.

"Cred că este funcţia care îţi aduce cele mai mari satisfacţii, pentru că vezi tu cum se transformă în realitate deciziile tale. Ca preşedinte, ca ministru, sunt alţii care trebuie să le pună în aplicare şi sunt de multe ori mult mai departe de oameni decât ceea ce un primar face în viaţa de zi cu zi", a adăugat Traian Băsescu.

El le-a spus primarilor că îşi aduce aminte cu plăcere acum şi cu îngrijorare la vremea respectivă de momentul în care a luat decizia de a demola chioşcurile care "pur şi simplu infectau centrul Capitalei".

Băsescu a arătat că atunci Capitala era ca un fel de bazar, care te ducea înapoi, în timp, prin secolul XVII.

Traian Băsescu a povestit şi despre "bătălia câştigată cu greu pentru pasajul Basarab" şi de faptul că pe vremea aceea Ion Iliescu îl acuza că a tăiat oraşul în două cu linia 41.

"Nu există funcţie în administraţie mai legată de comunitate decât funcţia de primar. Viaţa comunităţilor noastre nu depinde atât de preşedintele României, nici de Guvern, ci de primari", le-a mai spus preşedintele Băsescu primarilor simpatizanţi ai fundaţiei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO