Politică

Băsescu: Cei care n-au reuşit în profesie şi se împodobesc cu titluri false să iasă din politică

Băsescu: Cei care n-au reuşit în profesie şi se împodobesc cu titluri false să iasă din politică

Autor: Ioana Câmpean

02.07.2012, 12:58 2543

"Îi invit pe cei care nu au reuşit în profesie şi îşi împodobesc cariera politică cu tot felul de titluri furate să renunţe la politică. Nu poţi să fii un profesionist mediocru sau neafirmat şi să vrei să fii important în politică, când tu nu ai reuşit în viaţă", a spus Traian Băsescu.

"Nu mă refer la nimeni anume, am observat în viaţa politică românească că sunt foarte mulţi politicieni care nereuşind în cariera lor profesională au încercat să îşi acopere nereuşitele împopoţonându-se cu titluri complicate", a mai spus preşedintele întrebat dacă se referă şi la Victor Ponta.

"Niciodată nu am făcut cursuri de masterat, nu sunt nici doctor, nici dottore"

El a adăugat că impostura trebuie să dispară din politică şi că se duce o campanie de acoperire a imposturii prin promovarea ideii că "toţi sunt la fel".

"Mi se pare că am ajuns la un moment al adevărului în care impostura din politică trebuie să dispară şi mi se pare în acelaşi timp că se duce o campanie de acoperire a imposturii spunând «toţi sunt la fel». Nu, dragii mei, şi nu, dragi români, eu nu sunt la fel cu cei care şi-au copiat lucrările de doctorat sau de masterat. Eu sunt un om care a reuşit profesional, iar pe mare nu se fac cadouri, acolo poţi sau nu poţi să duci o navă de 306 metri lungime", a mai spus Traian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO