Politică

Băsescu: Cred că nu avem nevoie de monitorizarea Comisiei pe referendum

Autor: Andi Manciu

12.07.2012, 14:14 477

"Cred că nu avem nevoie de monitorizare, România este un stat stabil din punct de vedere al funcţionării instituţiilor implicate în referendum", a spus Băsescu.

El a fost întrebat de ziariştii prezenţi la sediul său de campanie în legătură cu declaraţia liderului Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev, potrivit căreia referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu va fi monitorizat de către Comisia Europeană, pentru a elimina suspiciunile printr-o evaluare obiectivă.

Serghei Stanişev a amintit, la Bruxelles, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că au fost formulate suspiciuni legate de faptul că procedura de organizare a referendumului nu ar fi constituţională şi că oficialii europeni se vor asigura astfel că normele UE sunt respectate.

"Nu va fi tolerată încălcarea niciunei reguli a Uniunii Europene şi a principiului statului de drept", a spus Stanişev.

El şi-a exprimat sprijinul pentru Guvernul de la Bucureşti, arătând că este sigur că referendumul va fi organizat în mod corect, şi a criticat "oportunismul şi ipocrizia" partidelor care atacă şi exagerează situaţia politică din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO