Politică

Băsescu: Dacă aş fi prim-ministru, aş adopta reducerea CAS acum

Băsescu: Dacă aş fi prim-ministru, aş adopta...

Autor: Valentina Postelnicu

16.07.2014, 14:29 2033

Întrebat dacă, în calitate de premier, ar adopta reducerea CAS, în acest moment, preşedintele Traian Băsescu a spus: ”Răspunsul meu e da”. El a explicat şi în ce condiţii ar face acest lucru, şi anume ”dacă voinţa politică se materializează şi în alte acţiuni, precum reducerea cheltuielilor aparatului bugetar”.

Şeful statului a acuzat Guvernul că doreşte să scadă CAS mărind taxele.

Despre faptul că premierul a afirmat că nu a înţeles pronunţia termenului ”MTO” în limba engleză, şeful statului a spus că i-a vorbit în limba română premierului, pentru că discuta cu primul-ministru al României.

”Am folosit abrevierea în limba română, aşa cum o foloseşte Ministerul de Finanţe”, a arătat Băsescu.

Şeful statului a comentat şi faptul că premierul a venit la consultări cu ministrul Ioana Petrescu, deşi iniţial anunţase că vine singur.

”Primul-ministru a luat-o (pe Ioana Petrescu - n.r.), deşi ştia că i-a luat orice armă să susţină reducerea CAS. A fost un bărbat number one domnul Ponta, pentru că, iniţial, a spus că vine singur. Pe urmă a hotărât să o ia, când a constatat că, nemaiavând argumentul Codului Fiscal, cineva trebuie să dea răspunsurile, şi a lăsat-o pe doamna ministru să dea răspunsurile”, a comentat Traian Băsescu.

În opinia şefului statului, ”ticăloşia acestei abordări este că laşi mai mulţi bani la companii şi laşi sarcina în spatele populaţiei”.

”El a vrut, a jucat totul pe CAS, pe electoratul de centru-dreapta”, a mai spus Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO