Politică

Băsescu despre îngheţarea pensiilor şi salariilor: Indiferent de rezultatul la CC, bani nu există

Băsescu despre îngheţarea pensiilor şi salariilor: Indiferent de rezultatul la CC, bani nu există

Autor: Ioana Câmpean

16.11.2011, 13:53 1072

Băsescu: Numai nu i-am rugat pe Ponta şi Antonescu în primăvară să cooperăm

Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri, că nimeni nu îşi aminteşte că în primăvară numai nu i-a "rugat" pe Victor Ponta şi Crin Antonescu să coopereze, însă "nu se poate", iar obiectivul său este să contribuie la menţinerea coaliţiei, pentru că instabilitatea politică ar opri imediat finanţările.



"Nimeni nu îşi aminteşte că numai nu i-am rugat pe Ponta şi Antonescu în primăvară să cooperăm. Nu se poate, nu se poate. Obiectivul meu este să contribui la menţinerea acestei coaliţii", a declarat preşedintele Băsescu, referindu-se la stabilitatea politică în anul 2012.


Şeful statului a explicat că, "dacă România ar intra măcar şi pentru o săptămână în perioadă de instabilitate politică, s-ar opri finanţările imediat".

Băsescu despre îngheţarea pensiilor şi salariilor: Indiferent de rezultatul la CC, bani nu există

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că, indiferent care va fi rezultatul sesizării la CC a îngheţării pensiilor şi salariilor în anul 2012, "bani nu există", arătând că, "dacă ar exista, s-ar plăti".

"Indiferent care este rezultatul la Curtea Constituţională, bani nu există. Dacă ar exista, s-ar plăti", a spus preşedintele Traian Băsescu, referindu-se la legea care prevede îngheţarea pensiilor şi salariilor în anul 2012 şi care a fost contestată de opoziţie la Curtea Constituţională.

"Toţi trebuie să înţelegem că nu mai putem trăi împrumutând bani pentru consum. (...) Politic, şi pentru mine, şi pentru Guvern ar fi foarte uşor să o facem pe generoşii, condamnând ţara în anii următori", a adăugat Traian Băsescu.

Şeful statului a adăugat că "un an, până la alegeri, poţi supravieţui făcând lucruri demagogice". El a arătat însă că "am mai trăit această experienţă", în 2007-2008 şi că trebuie învăţat din ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO