Politică

Băsescu, despre Ponta: Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore!

Autor: Marius Fratila

13.06.2012, 20:15 1108

Băsescu a argumentat că după 1990 a fost o tradiţie a coordonării de către preşedinte a Institutului Cultural Român.

Potrivit lui Băsescu, nu este normală atitudinea premierului Victor Ponta, şeful statului ironizând titlul de doctor în drept deţinut de acesta.

"Iar pe de altă parte vii şi spui că eu vreau să am o bună relaţie cu preşedintele şi mai ales o relaţie de respect. Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore!", a spus Băsescu în finalul conferinţei de presă de la Palatul Cotroceni, apoi a început să râdă.

Guvernul a confirmat că Institutul Cultural Român (ICR) va fi trecut de sub autoritatea preşedintelui României în subordinea Parlamentului.

"Trecerea ICR în subordinea Parlamentului este o decizie de democratizare a instituţiei şi are menirea de a se transforma într-o structură mai transparentă. Folosirea fondurilor publice trebuie să fie la adăpost de orice suspiciune, ori printr-un mecanism transparent şi democratic de control parlamentar acest lucru se poate îndeplini", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că Institutul Cultural Român va fi trecut de sub autoritatea preşedintelui României în subordinea Parlamentului, în baza unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului.

"Institutul va funcţiona în subordinea Senatului", au arătat sursele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO