Politică

Băsescu, despre premierul desemnat: Dacian Cioloş, o soluţie bună

Băsescu, despre premierul desemnat: Dacian Cioloş, o...

Autor: Departamentul Politic

10.11.2015, 18:27 1194

"Dacian Cioloş, o soluţie bună", a scris fostul preşedinte, pe pagina sa de Facebook, după anunţul lui Klaus Iohannis privind desemnarea fostului comisiar eruopean pentru agricultură pentru postul de prim-ministru.

Băsescu nu a mai făcut alte comentarii, deşi, cu puţin timp în urmă, critica dur soluţia unui guvern de tehnocraţi. Duminică seara, la B1TV, Traian Băsescu a declarat că "soluţia tehnocraţilor" este pentru "ţări bananiere", precizând că dacă pui un tehnocrat în fruntea Executivului sau un general e "tot un drac". el mai declara atunci că formarea unui guvern de tehnocraţi ar reprezenta un "eşec garantat".

"Cea mai mare eroare, cu cine vreţi să vorbească tehnocraţii ăia în Parlament ? Trebuie să treacă bugete, trebuie să treacă legi, cine-i ascultă ? Parlamentarii ăştia, buni, răi, cum sunt, trebuie să-şi ia temele şi să lucreze cu un guvern politic. Povestea cu tehnocraţii nu a funcţionat nicăieri în Europa (...) Soluţia tehnocraţilor este pentru ţări bananiere, ori aduci tehnocraţi, ori aduci generali e tot un drac (...) Guvern de tehnocraţi este eşec garantat", a spus Băsescu, la postul B1 TV.

Pe de altă parte, el a spus că preşedintele Klaus Iohannis are puţine variante de premier, acestea fiind Dacian Cioloş sau Lucian Croitoru. Cel din urmă a fost opţiunea sa pentru postul de premier în criza politică din 2009, când Cabinetul Boc a fost demis prin moţiunea de cenzură de către Legislativ, majoritatea de atunci propunându-l drept premier pe Klaus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO