• Leu / EUR4.9471
 • Leu / GBP5.6906
 • Leu / USD5.0130
Politică

Băsescu: Eu aş fi oricând disponibil să prezint provenienţa averii mele

Băsescu: Eu aş fi oricând disponibil să prezint provenienţa averii mele

Autor: Mediafax

22.06.2011, 14:03 691

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la postulpublic de radio, că ar fi dispus să prezinte provenienţa averiisale deoarece toţi suntem obligaţi să răspundem organismelorstatului.

Declaraţiile preşedintelui la RRA:
 • Constituţia nu are modificări pe fond şi dizolvarea Parlamentuluieste extrem de dificilă. Acum Parlamentul este obligat să dea unvot asupra Guvernului şi a programului în 10 zile. Dacă nu dă acestvot premierul se consideră picat şi preşedintele dă o altănominalizare.
 • Trebuie găsită o reformulare care să pună în valoarea decizia din2005 a JAI, pentru că altfel România va avea o mare problemăpolitică în relaţia cu UE.
 • România e unul dintre cei mai mari plătitori la CEDO şi după Rusiasuntem a doua ţară ca şi contribuţie la CEDO. Sunt prea mulţiarestaţi degeaba şi prea multe verdicte eronate.
 • Este timpul ca puterea judecătorească să fie responsabilizată,pentru că judecătorii şi procurorii sunt singurii care nu au niciunfel de răspundere pentru proasta gestionare a activităţii lor. Eunu vreau ca statul român să devină un stat poliţienesc în care sătolerăm abuzurile asupra cetăţeanului.
 • Eu aş fi oricând disponibil să prezint provenienţa averii melepentru că toţi suntem obligaţi să răspundem organismelorstatului.
 • Orice om care este anchetat pe tema averii poate să lase sarcinaprobei numai pe seama procurorului, ori cel suspectat trebuie săcolaboreze cu procurorul.
 • Decizia consiliului JAI din 2005 vizează atât confiscare averilorilicite deţinute cât şi confiscarea extinsă. Decizia permiteconfiscarea bunurilor înstrăinăate în scopul păcăliriiautorităţilor statului, dar acest lucru nu se poate întâmpla fără ohotărâre judecătorească. Bunurile nu por fi valorificate şiproprietarul nu este deposedat de ele decât în a unei hotărârijudecătoreşti.
 • Decizia CC este obligatorie, chiar dacă discutăm de un proiect delege şi nu de o lege care a trecut prin Parlament. O variantă ar fisă revzuiesc textul proiectului şi să revin la CC sau să transmitşi decizia CC şi proiectul şi avizul consiliului legislativ laparlament. Optez pentru varianta în care las Parlamentuluilibertatea să aducă reformulări.

  Citiţi mai multe declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu la postul public deradio pe www.mediafax.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9471
Diferență: -0,0182
Ieri: 4.9480
Azi: 5.0130
Diferență: -1,1477
Ieri: 5.0712
Azi: 5.6906
Diferență: 0,4253
Ieri: 5.6665
Azi: 5.0700
Diferență: -0,8584
Ieri: 5.1139