Politică

Băsescu: Federaţia Rusă, partenerul teroriştilor în uciderea a 298 de persoane

Băsescu: Federaţia Rusă, partenerul teroriştilor în...

Autor: Valentina Postelnicu

21.07.2014, 19:27 174

Şeful statului a mai spus, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni, că Federaţia Rusă este "parte a conflictului din estul Ucrainei".

"Cine este responsabil în analiza noastră pentru ce se întâmplă acolo: primii, teroriştii care şi acum ocupă Donenţk şi Lugansk şi, în mod egal, respsonabilitatea aprţine Federaţiei Ruse, pentru că, îmi pare rău să o spun şi am responsabilitatea greutăţii acestor afirmaţii, Federaţia Rusă a devenit un partener al acesor terorişti prin sprijin politic, sprijin cu personal calificat, sprijin cu armament de toate categoriile, inclusiv armament greu", a spus Băsescu.

"În opinia noastră, Federaţia Rusă este partenerul acestor terorişti, prin acţiunile pe care le înteprinde. Din păcate, Federaţia Rusă este parte a conflictului, aşa cum a fost parte a conflictului şi a anexării ilegale a Crimeei, acum este parte a conflictului din estul Ucrainei", a continuat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO